Newsflash
Știri

Crucea Roşie Română se alătură Ministerului Sănătăţii

de - mai 15 2009
Crucea Roşie Română se alătură Ministerului Sănătăţii

După ce OMS a ridicat nivelul de alertă în cazul pandemiei A/H1N1 de la gradul 4 la 5, Crucea Roşie Română a luat legătura cu reprezentanţii Comitetului Central de Coordonare al Ministerului Sănătăţii şi şi-a oferit disponibilitatea de sprijinire a acţiunilor întreprinse de acesta la nivel naţional.

 

La 30 aprilie a.c., în contextul propagării virusului gripei A/H1N1, Federaţia Internaţională a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii a lansat un apel global către filialele sale membre pentru strângerea a 3,3 milioane de euro, fonduri necesare întrajutorării şi susţinerii luptei contra acestui virus şi a extinderii sale galopante. Încă de la confirmarea primului caz de infectare, Federaţia şi-a focalizat eforturile pe câteva direcţii principale de acţiune: • Lansarea unui Apel preliminar de urgenţă • Asigurarea suportului necesar societăţilor naţionale ale Crucii Roşii pentru ca acestea să îşi poată dezvolta şi formula propriile răspunsuri şi direcţii de acţiune • Gestionarea procesului de comunicare atât la nivel intern, în cadrul organizaţiei, cât şi extern, cu publicul interesat/afectat • Administrarea şi coordonarea funcţionării birourilor locale ale Federaţiei.

 

Crucea Roşie Română, prin reţeaua naţională de filiale la nivelul fiecărui judeţ şi prin cei 3.000 de voluntari activi, participă la efortul global al Federaţiei şi, în acelaşi timp, este pregătită pentru a interveni în orice moment şi a sprijini măsurile implementate de Ministerul Sănătăţii în scopul prevenirii apariţiei unor eventuale cazuri de îmbolnăvire prin gripă umană cu noua tulpină de virus.

 

(Dintr-un comunicat de presă primit la redacţie)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe