Newsflash
Știri

Cros virtual în sprijinul copiilor cu autism

de L. Budin - mar. 31 2021
Cros virtual în sprijinul copiilor cu autism

Cu ocazia Zilei Internaționale a Autismului, Asociația CONIL organizează în perioada 2-4 aprilie un cros virtual. Sportivi consacrați și voluntari aleargă peste 2.000 km în trei zile.

Echipa CONIL, jurnaliști, voluntari, împreună cu sportivi români consacrați, precum Elisabeta Lipă și Gabriela Szabo, vor alerga timp de trei zile. Trebuie să adune 2.222 km, pentru a putea trimite în tabere de integrare copii și tineri cu autism.

conil-cros
Sursă foto: Facebook Asociația CONIL

 

Nevoia de acceptare

Cei care vor să participe la cros pot să acceseze www.conil.ro și să se înscrie pe platforma ro.runningheros.com.

Permanenta luptă pentru integrare și acceptare a copiilor cu autism, precum și greutățile întâmpinate de părinți în asigurarea permanentă a programelor de recuperare și intervenție a copiilor și tinerilor cu autism trebuie să fie cunoscute! Cu sprijinul remarcabil al domnului Eduard Novak, singurul campion paralimpic român (...) sperăm să ducem mesajul nostru cât mai departe”, a declarat Adela Hanafi, președinta Asociației CONIL și mama unui copil cu dizabilități.

Campanie în pandemie

Una dintre marile provocări ale asociației este aceea de a face auzită vocea copiilor speciali și a familiilor lor, se spune în comunicatul CONIL. „Nevoile lor de acceptare sunt enorme. Respingerea, etichetarea, excluderea, lipsa de toleranță și de tact creează traume majore, care lasă urme timp îndelungat”, se mai spune în document.

Provocările sunt mari și în privința costurilor necesare procesului de recuperare. Pandemia a afectat campaniile de strângere de fonduri ale asociației. Aceasta vine în sprijinul copiilor proveniți din medii defavorizate, familii monoparentale și a celor cu venituri mici. Pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, lipsa terapiei timpurii și susținute reduce dramatic șansele de recuperare și integrare.

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe