Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Crioablaţia percutană a cancerului renal, eficientă în stadii precoce

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 19 iunie 2020

Tratamentul prin crioablaţie percutană a cancerului renal identificat în stadiu precoce a obţinut rate de supravieţuire cel puţin la fel de bune ca nefrectomia, reiese dintr-un studiu prospectiv publicat în Radiology*.

poza 5

Specialiștii au evaluat supravieţuirea la 10 ani pentru 134 de pacienţi cu carcinom renal în stadiul 1 trataţi în acest mod, comparându-le cu rezultatele obţinute prin nefrectomie parţială sau radicală, existente în baza de date americană a pacienţilor oncologici.

Prin crioablaţie percutană ghidată imagistic, rata de supravieţuire generală la cinci ani a fost de 87%, iar la zece ani de 72%. Rata de supravieţuire specifică, legată de neoplazie, a fost de 94% în ambele cazuri. La cinci ani, 85% dintre pacienţi nu prezentau recidivă tumorală, procentul fiind de 69% la zece ani. În grupul celor trataţi chirurgical, rata de supravieţuire generală în grupul cu intervenţie prin nefrectomie parţială a fost de 78% la cinci ani și de 49% la zece ani, iar în grupul cu nefrectomie radicală, de 67%, respectiv 43%.

 

*https://pubs.rsna.org/doi/10.1148/radiol.2020192325

Etichete: crioablație percutană cancer renal stadiu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.