Newsflash
Știri

COVID-19: și ambulanțele private vor răspunde la 112

de L. Budin - oct. 12 2021
COVID-19: și ambulanțele private vor răspunde la 112

Ambulanţele private vor răspunde, în perioada următoare, la apelul 112 pentru a ajuta sectorul public, în context pandemic, a spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan.

Accesul ambulanţelor la pacienţii care sună la 112, pentru testarea COVID-19, este îngreunat, a spus Adela Cojan, citată de Agerpres.

Ieri, am făcut o serie de virări de credite bugetare de la alte domenii, pentru a implica inclusiv ambulanţele private, care vor răspunde la acelaşi număr 112, pentru a ajuta sectorul public”, a declarat președintele CNAS în cadrul unei videoconferințe. 

Adela Cojan s-a declarat îngrijorată de procentul mic de persoane imunizate anti-COVID în România.

Ne îngrijorează procentul mic de vaccinaţi din ţara noastră. Tocmai de aceea am încercat şi noi pe toate căile posibile să încurajăm atât personalul medical, despre care ştim că este epuizat şi suprasolicitat în această perioadă, ca la rândul lor să încurajeze pe asiguraţii noştri, pe pacienţi să meargă spre centrele de vaccinare. (...) Cred că cea mai bună politică publică în momentul de faţă este aceea de a spune populaţiei adevărul. Da, avem un vaccin. Este adevărat, nu protejează sută la sută, fiindcă niciun vaccin din lume nu a protejat sută la sută. Este o protecţie parţială şi temporară”, a spus Adela Cojan.

În opinia sa, pe rețelele sociale, zvonurile și teoriile conspiraționiste s-au transmis cu o viteză mai mare, devansând informațiile venite de la experții din Sănătate.

ambulanta-privata

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe