Newsflash
Știri

COVID-19: Secția de cardiologie a Spitalului Județean Giurgiu, închisă

de Florentina Ionescu - sept. 30 2020
COVID-19: Secția de cardiologie a Spitalului Județean Giurgiu, închisă

Reprezentanții Spitalului Județean Giurgiu au anunțat că au închis o secție din această unitate, după ce mai mulți pacienți au fost depistați cu COVID-19.

Potrivit AGERPRES, au fost testaţi toţi pacienţii internaţi pe secţia cardiologie, iar 13 dintre aceştia au avut rezultat pozitiv. 

cazuri coronavirus spital judetean giurgiu

„Un pacient a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, pe secţia cardiologie, în urmă cu o săptămână, având test COVID-19 negativ. Ulterior, acesta a prezentat simptomatologie specifică noului coronavirus, fiind imediat izolat şi retestat, iar în data de 24 septembrie, rezultatul testului a fost pozitiv. Ca atare, conform procedurii, au fost testaţi toţi pacienţii internaţi pe secţia cardiologie, 13 dintre aceştia având rezultat pozitiv”, potrivit unui comunicat de presă emis ieri de Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. 

S-a luat ulterior măsuri, cum ar fi transferul bolnavilor infectaţi către alte unităţi spitaliceşti care pot prelua pacienţi cu COVID-19. Totodată, ieri, 29 septembrie, a fost testat personalul medical care activează pe secţia de cardiologie a acestui spital, rezultatele acestor persoane urmând să fie primite cel târziu astăzi.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe