Newsflash
Știri

COVID-19: Peste 2.000 de români, în carantină instituţionalizată

de Dorina Novac - mar. 13 2020
COVID-19: Peste 2.000 de români, în carantină instituţionalizată

Peste 2.000 de persoane se află în carantină instituţionalizată pe teritoriul României, iar alte 13. 745 sunt izolate la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Potrivit unui comunicat de presă, până astăzi, 13 martie, la nivel național au fost confirmate 70 de cazuri de infectare cu coronavirus. Dintre cei care au contactat virusul, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.

„Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 2.067 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 13.745 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală”, informează vineri Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit sursei citate, persoanele infectate cu coronavirus sunt internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa şi se află sub supraveghere medicală permanentă.

„Starea generală a pacienţilor este bună, cu excepţia pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeş. Starea pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeş este una ameliorată faţă de momentul internării”, precizează sursa citată.

În cursul zilei de ieri, 12 martie, au fost înregistrate 1.170 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 6.826 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe