Newsflash
Știri

Coronavirus: Se fac verificări în cazul personalului care lucrează în clădirea Guvernului României

de Florentina Ionescu - mar. 9 2020
Coronavirus: Se fac verificări în cazul personalului care lucrează în clădirea Guvernului României

Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Ministerului Sănătății (MS) a făcut un anunț în această dimineață, referitor la infecția cu noul coronavirus.

UPDATE 9 martie: 

Cele trei cazuri de posibili contacți ai femeii în vârstă de 42 de ani din București, despre care s-a discutat pe 9 martie că ar fi putut contacta noul coronavirus și că ar fi avut legătură cu Guvernul României au ieșit cu rezultat negativ, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

 

Experții din MS spun că în contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată ieri, 8 martie, cu infecție cu coronavirus (cu afecțiunea COVID-19) sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României. 

guvernul romaniei

„Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, scrie în documentul emis de Grupul de Comunicare Strategică.

Suspectul este fiul unei bucătărese

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat în această dimineață că cel care este suspect de infecție cu noul coronavirus este fiul bucătăresei de la Guvernul României. Gabriela Firea a explicat, potrivit Mediafax, că această femeie făcea mâncare pentru angajații Guvernului.

"Este suspect băiatul unei doamne bucătărese de la Guvernul României. Vă dați seama ce impact. Pentru că doamna bucătăreasă a fost în bucătărie, nu cred că a avut mijloace de protecție decât cele normale, nu ceva special și a pregătit mâncarea pentru angajații Guvernului și pentru demnitari.”, a declarat Gabriela Firea, citată de Mediafax.

Sunt afectate zborurile

Începând de astăzi, de la ora 12:00, intră în vigoare deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență privind impunerea unor restricții de trafic dinspre și înspre statele afectate de infecția cu noul coronavirus.

Așadar, sunt sistate cursele aeriene către și dinspre Italia. Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran și Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul țării noastre.

Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea persoanelor de altă cetățenie decât cea română care vin către România, cu escală, din Italia, China, Iran și Coreea de Sud.

Cetățenii români care sosesc în țară prin punctele de frontieră terestre venind dinspre sau după ce au călătorit înainte în Italia, China, Iran și Coreea de Sud intră în carantină instituționalizată pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu, în funcție de zona din care vin.

Accesul cetățenilor străini care vin în România din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis doar cu condiția obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz.

Persoane vindecate și persoane încă infectate

Până astăzi, anunță Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național au fost confirmate 15 cazuri de cetățeni infectați cu noul coronavirus pe teritoriul României. Dintre cei 15 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați. Toți pacienții internați au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au luat noul coronavirus. Alte 12.789 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.


Notă autor:

Sursa foto: www.facebook.com/guv.ro/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe