Newsflash
Știri

Coronavirus: Ce măsuri au fost luate la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota UPDATE

de Florentina Ionescu - mar. 11 2020
Coronavirus: Ce măsuri au fost luate la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota UPDATE

Potrivit unei informări transmise de Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Ministerului Sănătății (MS), aseară, la ora 23.30, un pacient al Spitalului de Urgență Dimitrie Gerota din București a fost depistat ca fiind pozitiv la noul coronavirus, deci are COVID-19.

UPDATE 11 martie, 13.50

Grupul de Comunicare Strategică din Guvernul României a anunțat miercuri, 11 martie, detalii referitoare la bărbatul de 60 de ani, diagnosticat cu COVID-19 recent, de la Spitalul Gerota:

„Facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii Prev de art 352 CP. 

spital caz coronavirus

În urma depistării acestui pacient de la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota din București, experții din cadrul MS au aseară anunțat ce măsuri se vor lua în cadrul unității. 

Având în vedere perioada petrecută în spital de acest pacient, la nivelul unității medicale au fost dispuse următoarele măsuri:

- A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului.

- A fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcție de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.

- Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu și sub supraveghere medicală.

Pacientul urmează să fie transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.


Notă autor:

Sursa foto: rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe