Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Copii sănătoşi – nutriţie echilibrată – copii fericiţi!

„În România, 59,3% din copiii cu vârsta de un an manifestă anemie legată de deficienţa de fier, conform celui mai recent studiu naţional independent“, a declarat dl prof. dr. Dimitrie Dragomir, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie, la conferinţa de presă ce a precedat inaugurarea campaniei pentru copiii din România, intitulată: „O lume fără deficienţe nutriţionale“. (...)

Alături de domnia sa au mai vorbit despre acest subiect dnii prof. dr. Ioan Gherghina de la IOMC „Alfred Rusescu“, prof. dr. Constantin Ilie de la Clinica de Obstetrică- ginecologie Bega (Timişoara), dar nu în ultimul rând, dl Eric van der Hoeven, general manager Milupa SRL, companie ale cărei cercetări şi preocupări sunt axate pe îmbunătăţirea nutriţiei sugarilor şi copiilor mici. Deşi ar fi trebuit să fie alături de cei sus-numiţi, deoarece a confirmat participarea şi implicarea la acest eveniment, niciun reprezentant al MS nu a fost prezent.
   Printr-o nutriţie corectă a nou-născuţilor şi copiilor mici, până la vârsta de trei ani, se previne apariţia mai târziu a unor boli ce pot deveni cronice. De aceea, este important să se cunoască ce nu e bine în procesul de hrănire al copiilor (demonstrat de procentul mare de mame care nu folosesc o nutriţie echilibrată pentru copiii lor), precum şi care ar fi metodele şi măsurile de îmbogăţire a hranei cu nutrienţii necesari creşterii rapide a organismului copilului.
   Conştientizarea, cooperarea şi responsabilizarea sunt scopurile principale pe care şi le-au propus organizatorii.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC