Newsflash
Știri

COPAC: Sunt mulți pacienți non-COVID, care vor suferi și chiar vor muri

de Dorina Novac - oct. 21 2021
COPAC: Sunt mulți pacienți non-COVID, care vor suferi și chiar vor muri

COPAC lansează joi, 21 octombrie, Forumul Național al Asociațiilor de Pacienți într-o situație fără precedent pentru pacienții din România.

COPAC

„Suntem țara cu cel mai mare număr de decese din lume. Să nu uităm că dincolo de ceea ce se vede – pacienții cu COVID-19, sunt mulți pacienți non-COVID (cronici și acuți), care vor suferi și chiar vor muri pentru că nu mai au acces la servicii medicale. Să nu uităm de ceilalți pacienți! Nu știu cum văd politicienii această situație, dar noi, ca organizație care reprezintă drepturile pacienților, o calificăm ca o calamitate”, au precizat reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC)

Potrivit acestora, nu mai este timp pentru discuții și alianțe politice. Nu mai este timp pentru a ignora boala și moartea a mii de români.

„Dacă continuăm în aceeași modalitate ca până acum, situația se va agrava, iar raportările vor deveni și mai mari”, menționează sursa citată.

În acest context, COPAC face un apel public de a se realiza o celulă de criză format din cei mai buni specialiști, care să caute soluții rapid la situația extrem de gravă existente.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe