Newsflash
Știri

COPAC, despre închiderea spitalelor: Pacienții cronici vor plăti, unii cu viața

de Dorina Novac - oct. 5 2021
COPAC, despre închiderea spitalelor: Pacienții cronici vor plăti, unii cu viața

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) este revoltată de modul în care autoritățile au decis să blocheze internarea pacienților cronici.

pacienti cronici

„Chiar dacă ei poate nu sunt o urgență majoră, vor deveni cât de curând dacă nu au acces la îngrijiri medicale și monitorizare”, avertizează reprezentanții COPAC

Sursa citată precizează că 88% dintre pacienții tratați cu cancer au decedat în 2020, potrivit unor date și declarații oficiale și 25% dintre pacienții cu boli cardiovasculare nu au mers deloc la medic, potrivit unui studiu COPAC.

„Mi se pare o lipsă de responsabilitate din partea autorităților să închidem din nou spitalele pentru pacienții cronici. Pandemia nu va pleca așa ușor, iar pacienții cronici vor plăti, unii chiar cu viața. În plus și statul va plăti de 2-3 ori mai mult pentru a le trata ulterior complicațiile. La aproape doi ani de la începerea pandemiei, noi găsim aceeași soluție ca la început să închidem spitalele, în condițiile în care acum este demonstrat ce decizie nocivă a fost”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

COPAC solicită factorilor de decizie să revină asupra deciziei de la data de 4 octombrie, să găsească alte soluții pentru bolnavii de COVID și să nu pună în pericol viața pacienților cronici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe