Newsflash
Știri

Controlul secreţiei excesive de cortizol

de - mai 8 2020
Controlul secreţiei excesive de cortizol

Osilodrostat a fost aprobat în SUA ca tratament pentru adulţii cu boală Cushing cauzată de un adenom hipofizar fără indicaţie terapeutică chirurgicală sau la care nu s-a obţinut vindecarea bolii în urma acestei intervenţii.

Este primul medicament aprobat de Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor din SUA care împiedică secreţia excesivă de cortizol prin blocarea 11-b-hidroxilazei, enzimă implicată în sinteza cortizolului.

medicamente cortizol

Acest medicament a fost testat în cadrul unui studiu* ce a urmărit, pe parcursul a 24 de săptămâni, 137 de adulţi cu boală Cushing trataţi cu osilodrostat. După 12 săptămâni, 71 de pacienţi aveau un nivel mediu de cortizol urinar în limite normale, fără să fie necesară creșterea dozelor terapeutice. Respectivii pacienţi au fost randomizaţi către continuarea tratamentului cu osilodrostat sau cu placebo. După opt săptămâni, 86% dintre cei trataţi aveau în continuare un nivel urinar normal al cortizolului, spre deosebire de doar 29% dintre cei din grupul de control.

 


Notă autor:

*https://bit.ly/3b6DHkC
Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe