Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Controlul secreţiei excesive de cortizol

Osilodrostat a fost aprobat în SUA ca tratament pentru adulţii cu boală Cushing cauzată de un adenom hipofizar fără indicaţie terapeutică chirurgicală sau la care nu s-a obţinut vindecarea bolii în urma acestei intervenţii.

Este primul medicament aprobat de Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor din SUA care împiedică secreţia excesivă de cortizol prin blocarea 11-b-hidroxilazei, enzimă implicată în sinteza cortizolului.

medicamente cortizol

Acest medicament a fost testat în cadrul unui studiu* ce a urmărit, pe parcursul a 24 de săptămâni, 137 de adulţi cu boală Cushing trataţi cu osilodrostat. După 12 săptămâni, 71 de pacienţi aveau un nivel mediu de cortizol urinar în limite normale, fără să fie necesară creșterea dozelor terapeutice. Respectivii pacienţi au fost randomizaţi către continuarea tratamentului cu osilodrostat sau cu placebo. După opt săptămâni, 86% dintre cei trataţi aveau în continuare un nivel urinar normal al cortizolului, spre deosebire de doar 29% dintre cei din grupul de control.

 

*https://bit.ly/3b6DHkC
Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: tratament Cushing adenom hipofizar Osilodrostrat

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.