Newsflash
Știri

Control la SUUB: inspectorii sanitari au amendat unitatea cu 20.000 de lei

de - ian. 20 2020
Control la SUUB: inspectorii sanitari au amendat unitatea  cu 20.000 de lei

Un deputat a postat săptămânile trecute pe o rețea de socializare o fotografie cu un pacient decedat, acoperit cu un cearceaf, care ar fi fost lăsat pe scara interioară a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB). În urma acestui scandal izbucnit, în care imaginile au fost preluate de presă, inspectorii sanitari din Capitală au acordat amenzi.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății dat publicității ieri, SUUB a fost amendat cu suma de 20.000 de lei. În comunicat se precizează că inspectorii sanitari din cadrul DSP București au finalizat controlul la SUUB, „ca urmare a apariției în spațiul public a unor imagini privind manipularea pacienților decedați”.

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - SUUB

Echipa de inspectori ai DSP a constatat că imaginile apărute în presă corespund realității, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasată de către o asistentă medicală într-un loc neadecvat, pe o scară de evacuare în caz de incediu.

Asistenta medicală a fost amendată

Inspectorii sanitari au constatat anumite nereguli în unitatea medicală, astfel că au amendat SUUB cu suma 20.000 de lei, conform HG nr. 857/2011, art.32., lit. k. Totodată, asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, într-un spațiu neadecvat, a fost amendată cu suma de 1.000 de lei.

Conducerea SUUB trebuie ca, în termen de 30 de zile, să identifice și să amenajeze un spațiu special pentru pacienții decedați. Totodată, conducerea trebuie să revizuiască procedura de manipulare a pacienților decedați și să instruiască personalul medical care se ocupă de astfel de situații.


Notă autor:

Sursa foto: www.facebook.com/universitarurgenta/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe