Newsflash
Știri

Controale acasă la datornici

de - iul. 7 2009
Controale acasă la datornici
  Comisii mixte ale Ministerului Sănătăţii şi Casei Nationale de Asigurări de Sănătate efectuează, în perioada 29 iunie – 10 iulie a.c., controale la spitalele care au acumulat datorii la furnizorii de medicamente şi materiale sanitare.
  Obiectivul principal al verificărilor va fi reprezentat de analiza şi controlul serviciilor medicale realizate şi nedecontate, comparativ cu arieratele înregistrate. Comisiile vor verifica indicatorii medicali şi econo­mici din anii 2007 şi 2008 ai acestor unităţi. Managerii spitalelor au obli­gaţia de a prezenta, în termen de 48 de ore de la cererea comisiilor, date privind: modul de angajare a fondurilor faţă de bugetul aprobat planul de achiziţii aprobat pe fiecare an şi termenul de finalizare a procedurilor pe fiecare trimestru  serviciile externalizate şi costurile aferente acestora numărul pacienţilor internaţi şi externaţi, costul mediu/zi de spitalizare, costul medicamentelor/zi sau numărul de bolnavi internaţi la un medic/asistentă medicală/infirmieră. Controalele autorităţilor vor fi şi de tip încrucişat; de exemplu, echipe de control din sudul ţării vor verifica unităţile din nord, pentru a nu exista suspiciuni. La sfârşitul perioadei de control, toate datele colectate vor fi şi confruntate cu datele existente la furnizori, pentru a se lua o decizie privind legalitatea datoriilor şi găsirea unor soluţii pentru deblocarea situaţiei.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe