Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Contraindicațiile la vaccinurile anti-COVID folosite în România

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 9 august 2021, ora 14:26

Chiar dacă urmați tratament cu anticoagulante, aveți trombocitopenie sau orice tulburare de coagulare, vă puteți vaccina, transmite CNCAV.

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 ( CNCAV) a precizat că hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienții produsului este contraindicația valabilă pentru toate cele patru vaccinuri autorizate în Uniunea Europeană.

vaccinuri COVID

„Chiar dacă urmați tratament cu anticoagulante/aveți trombocitopenie/orice tulburare de coagulare, vă puteți vaccina. În mod similar oricărui vaccin, acesta va fi administrat cu prudență pentru a evita apariția sângerărilor/echimozelor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Potrivit sursei citate, vaccinarea trebuie amânată în cazul persoanelor care prezintă o afecțiune febrilă severă acută sau infecție acută.

contraindicatii vaccinuri

Totuși, specialiștii subliniază că prezența unei infecții minore și/sau creșterea ușoară a temperaturii, nu constituie un motiv de amânare a vaccinării.

Etichete: vaccinuri anti-COVID trombocitopenie CNCAV infectie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC