Newsflash
Știri

Continuă campania de vaccinare anti-COVID pentru oamenii fără adăpost

de Dorina Novac - ian. 13 2022
Continuă campania de vaccinare anti-COVID pentru oamenii fără adăpost

Primăria Capitalei continuă campania de vaccinare împotriva COVID-19 a persoanelor adulte fără adăpost care nu mai dețin acte de identitate.

vaccinare oamenii strazii

Marți, 1 februarie 2022, în intervalul orar 13:00-17:00, oamenii străzii se vor putea vaccina în următoarele locații aparținând Asociației Carusel:

  1. Centrul Comunitar Grivița – Cișmigiu, Str. Sfântul Constantin nr. 8, sector 1, București
  2. Centrul Comunitar ILO-Ferentari, Strada Soldat Tunsu Petre, nr. 23A, Sector 5, București

În cursul zilei de 11 ianuarie, la cele două centre au fost vaccinate 46 de persoane fără adăpost.

„Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti au supravegheat activitatea de imunizare şi, prin intermediul dispeceratului operativ integrat, au stabilit identitatea persoanelor defavorizate ce doreau să se vaccineze dar nu deţineau acte doveditoare”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

În data de 29 decembrie 2021, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a mai organizat o sesiune de vaccinare pentru persoanele fără adăpost, la sediul Centrul social din Șoseaua Viilor, unde s-au vaccinat 24 de oameni ai străzii.

Conform informațiilor deținute de DGASMB, în București sunt 822 de persoane fără adăpost, iar în centrele PMB destinate acestora au fost imunizate 271 de persoane.

Campania de vaccinare se derulează cu ajutorul DGASMB, ASSMB, Asociația Carusel, Poliția Locală a Municipiului București, Poliția Locală a sectorului 5, DGASPC sector 5 și Centrul Medical „Dr. Furtuna Dan”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe