Newsflash
Știri

Cont de Spotify, special creat pentru cei cu probleme ale tranzitului intestinal

de Florentina Ionescu - ian. 20 2023
Cont de Spotify, special creat pentru cei cu probleme ale tranzitului intestinal

Un brand de hârtie igienică lansează în premieră pentru România un cont de Spotify pentru cei cu probleme de tranzit intestinal.

Elfi România, un producător românesc de hârtie igienică, lansează în parteneriat cu Mainstage The Agency, în premieră pentru România, un cont de Spotify.

Acest cont conține muzică de relaxare și este dedicat persoanelor care se confruntă cu probleme ale tranzitului intestinal, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Lansarea contului de Spotify vine într-un context în care sezonul rece este unul delicat și atunci apar blocajele fiziologice, spun inițiatorii acestui demers. 

Cum a fost gândit playlistul

Stresul este considerat a fi principala cauză a problemelor de tranzit intestinal. Tocmai de aceea, muzica regăsită în playlist nu este aleasă întâmplător. Acesta a fost gândit împreună cu Alexandru Popa, medic specialist Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice. Mai mult, muzica are efecte terapeutice pentru multe alte afecțiuni fizice sau psihice. 

hartie igienica
Fotografie de la Anna Shvets: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ilustra-ie-abstract-imagini-abstracte-alb-3962341/

 

Muzico-terapia ajută la ameliorarea sindromului de colon iritabil

„Încă din cele mai vechi timpuri, muzica a reprezentat o metodă de relaxare și destindere pentru oameni. Prin efectul său de ameliorare a anxietății și de reducere a stresului, aceasta poate ajuta la diminuarea simptomelor sindromului de colon iritabil, printre care și constipația”, menționează Alexandru Popa, medic specialist Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice. 

Acesta a explicat că între sistemul nervos și cel digestiv există o legătură foarte strânsă, prin intermediul axei intestin-creier.

„Aceasta constă într-o comunicare bidirecțională care leagă centrii emoționali și cognitivi cerebrali cu activitatea intestinală. Chiar dacă nu este un tratament în sine, muzicoterapia ajută și are beneficii în ameliorarea sindromului de colon iritabil și în eficientizarea tranzitului intestinal”, afirmă medicul citat. 

Playlistul poate fi accesat utilizând linkul acesta de pe platforma Spotify. 

playlist spotify tranzit intestinal

Elfi este un brand 100% românesc cu tradiție în campanii de comunicare „altfel”. Anul trecut a lansat, tot în premieră hârtia igienică cu aromă autohtonă, de cocean. Campania a avut un succes răsunător, stocurile fiind epuizate imediat.

Contul de Spotify ar putea fi folosit în toaletele clădirilor de birouri din București. Agenția menționată își propune să extindă proiectul în clădiri de birouri din zona Pipera din București. Echipa speră ca Elfi să devină furnizorul oficial al coloanei sonore destinate acestor grupuri sanitare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe