Newsflash
Știri

Consultaţiile la medicul de familie sau în ambulatoriu pot fi acordate și la distanţă

de Dorina Novac - apr. 8 2020
Consultaţiile la medicul de familie sau în ambulatoriu pot fi acordate și la distanţă

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu virus SARS-CoV -2 la nivelul unităților sanitare publice și private.

Potrivit unui comunicat de presă CNAS, consultațiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate pot fi acordate și la distanță.

consultatii la distanta

Astfel, pentru a evita aglomerările în unitățile sanitare și a nu-i pune astfel în pericol pe cei cu patologii mai deosebite, populația este rugată ca la primele semne de boală să contacteze telefonic medicul de familie, care va decide dacă va acorda o consultație la distanță sau, după caz, va programa pacientul pentru o consultație la cabinetul său sau îl va direcționa către ambulatoriul de specialitate.

În cazul în care medicul de familie îndrumă pacientul către ambulatoriul de specialitate, în conformitate cu prevederile în vigoare, pe perioada stării de urgență nu este necesar biletul de trimitere.

„Conform prevederilor Ordinului Comandantului Acțiunii, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență nr.74527/23.03.2020 privind instituirea unor măsuri necesare pentru limitarea răspândirii infecției cu virus SARS-COV – 2 la nivelul unităților sanitare publice și private, pacienții care reprezintă urgențe medicale și cei care suferă de afecțiuni cronice se vor adresa, dupa căz, unităților sanitare, ambulatoriilor de specialitate sau cabinetelor de medicină primară”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, sursa citată precizează că, pe perioada stării de urgență, serviciile medicale, îngrijirile la domiciliu, medicamentele, materialele sanitare și dispozitivele medicale, tehnologiile și dispozitivele asistive, se acordă și validează fără a fi necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia.


Notă autor:

Sursă imagine: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe