Newsflash
Știri

Consiliul Județean Arad a cumpărat un aparat modern pentru investigații radiologice

de Florentina Ionescu - sept. 2 2022
Consiliul Județean Arad a cumpărat un aparat modern pentru investigații radiologice

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a spus la finalul lui august că un aparat medical pentru investigații radiologice a fost cumpărat pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Noul aparat medical ultramodern pentru investigații radiologice, cumpărat de Consiliul Județean, din fonduri europene nerambursabile, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, a fost predat în 30 august în administrarea Spitalului din Arad, a scris Iustin Cionca pe pagina sa oficială. 

aparat modern scju arad
Foto: https://www.facebook.com/iustin.cionca/

Mai exact, este vorba despre un aparat de radiodiagnostic cu post de grafie și scopie, în valoare totală de aproape 1,4 milioane lei. Aparatul va fi utilizat pentru toate specialitățile care au nevoie de radiologie convențională, cu mențiunea că se pot efectua și radiografii cu substanță de contrast, deci, inclusiv, poate investiga organele.

„Noul aparat este un sistem complet digital și se folosește pentru obținerea de imagini radiologice digitale de înaltă calitate, care ajută la obținerea unui diagnostic corect și sigur. Ținând cont de prevederile legale, în ședința de astăzi (30 august – n.red.) a Consiliului Județean, acest aparat a fost declarat ca fiind de interes public județean și a fost aprobată constituirea dreptului de administrare al Spitalului asupra acestuia.”, a adăugat Iustin Cionca.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe