Newsflash
Știri

Consiliul Concurenței: studiu despre impactul legislației din domeniul serviciilor medicale

de Florentina Ionescu - oct. 20 2020
Consiliul Concurenței: studiu despre impactul legislației din domeniul serviciilor medicale

Impactul legislației din domeniul contabilității și cel al serviciilor medicale este analizat de Consiliul Concurenței în cadrul unui amplu studiu.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției, Consiliul Concurenței realizează un studiu pentru a analiza impactul asupra concurenței al prevederilor legislative care obligă companiile din domeniul contabilității și cel al serviciilor medicale să fie deținute și/sau administrate doar de profesioniști în domeniu.

consiliul concurentei studiu servicii medicale

Astfel, autoritatea de concurență va analiza în ce măsură aceste obligații depășesc criteriile de proporționalitate și necesitate stabilite pentru atingerea obiectivelor politicilor publice, constituindu-se în bariere în calea accesului pe piețele respective.

„Este important să se facă diferența între reglementările strict necesare, cu rol esențial în asigurarea calității serviciilor, și cele care conduc la o suprareglementare, fiind dăunătoare dezvoltării pieței și, implicit, consumatorilor”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

În cadrul acestui studiu, autoritatea de concurență poate solicita informații și documente tuturor operatorilor implicați, dar și opinii ale autorităților publice cu atribuții în domeniile respective.

Conform legii, Consiliul Concurenței poate efectua studii privind domeniul său de activitate, furnizând Guvernului, publicului și organizațiilor internaționale specializate informații privind această activitate.

Acest tip de instrument nu vizează încălcări ale legislației din domeniul concurenței, ci eventuale recomandări de modificare a prevederilor legale, în situația în care sunt considerate restrictive.

Consiliul Concurenței invită toți actorii de pe aceste piețe la o comunicare activă și deschisă în ceea ce privește obiectul studiului, se mai arată în comunicatul de presă.


Notă autor:

Credit foto: mohamed Hassan de pe Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe