Newsflash
Știri

Congresul ESC 2011

de Dr. A. M. - aug. 26 2011
Congresul ESC 2011

   Mâine debutează, la Paris, lucrările Congresului Societăţii Europene de Cardiologie (ESC) 2011, cel mai important eveniment ştiinţific al specialităţii în Europa, anul acesta. Cele cinci zile ale reuniunii vor include peste 400 de sesiuni ştiinţifice, în care vor fi prezentate mai mult de 4.200 de lucrări, la care se vor adăuga 80 de simpozioane şi de sesiuni practice, sponsorizate de industria de profil, organizatorii având la dispoziţie 34 de săli pentru desfăşurarea lucrărilor.

   O atenţie deosebită va fi acordată, la această ediţie, problemelor controversate din Cardiologie, intrând în dezbatere diverse aspecte referitoare la insuficienţa cardiacă, boala ischemică coronariană, aritmii, prevenţia afecţiunilor cardiovasculare şi cardiologia intervenţională.

   Mai trebuie spus că o reuniune de asemenea amploare presupune o logistică impresionantă. De altfel, peste 100 de personalităţi ale Cardiologiei (v. foto) au lucrat la alcătuirea programului ştiinţific al Congresului ESC 2011, în frunte cu dnii prof. dr. M. Komajda (Paris), preşedintele ESC, şi prof. dr. M. Böhm (Hamburg), preşedintele Comitetului ştiinţific. Din ţara noastră, dna prof. dr. Maria Dorobanţu (Bucureşti) a făcut parte din grupul care a structurat programul pe temele hipertensiunii arteriale şi farmacologiei.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe