Newsflash
Știri

Conferința „CHAIN – Challenges in Neurology” a reunit 500 de specialiști în domeniu

de Dorina Novac - nov. 28 2022
Conferința „CHAIN – Challenges in Neurology” a reunit 500 de specialiști în domeniu

Specialiștii în neurologie au participat la prima ediție a conferinței „CHAIN – Challenges in Neurology”, organizată de Fundația Societății de Neurologie din România și Clinica Neuroaxis.

Comunitatea medicală română cu interes în domeniul neurologiei s-a reunit în cadrul conferinței „CHAIN – Challenges in Neurology”, organizată în format hibrid, de Fundația Societății Române de Neurologie (FSNR) și Clinica Neuroaxis.

Chain-Challenges in neurology

Astfel, 500 de specialiști în neurologie, neurochirurgie și neuroimagistică au participat, fizic sau online, la analizarea a șase cazuri din șase subspecialități neurologice, scopul principal al conferinței fiind unul de promovare a supraspecializării și a muncii în echipă, cei doi organizatori încurajând construirea de punți între specialitățile medicale.

„«CHAIN - Challenges in Neurology» este un eveniment născut din dorința de a completa în spirit practic noțiunile teoretice ale cursurilor FSNR, care vor fi și în continuare anuale și gratuite pentru toți neurologii din țară. Prima ediție a acestui format îmi doresc să fie germenele edițiilor viitoare, în care fiecare medic neurolog să își găsească «locul, rostul și interesul»”, a afirmat dr. Florina Antochi, președinta FSNR.

Prezentările cazurilor clinice au fost urmate de sesiuni de Q&A.

„Colaborarea între specialiști este mereu de bun augur, indiferent de domeniul în care se întâmplă. În medicină, însă, impactul este cu atât mai puternic, cu cât munca în echipă se traduce, în final, fie într-o viață mai bună, fie în mai multe vieți salvate. Pentru a facilita interrelaționarea medicilor, ne-am propus să contribuim la dezvoltarea unui mediu în care munca în echipa să fie fundamentul îngrijirii pacientului. Drept urmare, ne bucurăm că am participat la organizarea primei ediții a evenimentului CHAIN - Challenges In Neurology, eveniment care subliniază importanța conectării medicilor și a experiențelor lor în scopul obținerii celor mai bune rezultate pentru pacient. Suntem încrezători că acest concept va deveni unul de referință pentru comunitatea de medici neurologi, neurochirurgi și neuro-imagiști din România”, a menționat dr. Dan Mitrea, cofondator și director medical al Clinicii Neuroaxis.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe