Newsflash
Știri

Comunităţi prietenoase cu vârstnicii

de Dr. Maria DRAGOTĂ - oct. 18 2012
Comunităţi prietenoase cu vârstnicii
   La 1 octombrie a.c., desemnată Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, OMS a salutat oraşul Calcutta (India), cel de-al 105-lea membru al Reţelei globale a oraşelor şi comunităţilor prietenoase cu vârstnicii, primul din regiunea Asia de Sud-Est a OMS care s-a alăturat reţelei. Îmbătrânirea populaţiei este una din problemele-cheie cu care se confruntă decidenţii politici, comunităţile şi arhitecţii urbanişti. Până la jumătatea acestui secol, două miliarde de persoane vor avea peste 60 de ani, din care 800 de milioane – peste 80 de ani. În acelaşi timp, oraşele cresc foarte repede şi se estimează că 70% din populaţia lumii va trăi în oraşe până în anul 2050. Persoanele vârstnice au contribuţii importante ca membri ai familiei, voluntari şi participanţi activi la forţa de muncă, constituind o resursă socială şi economică semnificativă pentru comunităţi. În următorii ani, Calcutta – un megalopolis cu peste 15 milioane de locuitori, mulţi din ei foarte săraci – se va alătura altor membri ai reţelei în vederea dezvoltării unui plan de adaptare a structurilor şi serviciilor, pentru a fi mai accesibile tuturor, inclusiv vârstnicilor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe