Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Comuna din România cu cei mai mulți nevaccinați împotriva COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 12 octombrie 2021, ora 11:06

Comuna Jina din Mărginimea Sibiului este comuna cu cei mai mulți nevaccinați împotriva bolii COVID-19. Din păcate, locuitorii care și-au pierdut rudele în fața acestei boli nu cred că ea există.

Primarul comunei Jina din Mărginimea Sibiului a povestit că nu reuşeşte să-i convingă pe cetăţenii din localitate să se imunizeze. Dovada este că aici se înregistrează cel mai mic procent de vaccinare din judeţ, de 2,67% potrivit cifrelor oficiale comunicate recent, arată AGERPRES. 

comuna rata mica de vaccinare anti covid-19
Fotografie creată de Artem Podrez, de la Pexels

„Oamenii nu vor să se vaccineze, sunt foarte reticenţi. Nu vor. Când aud de vaccin, nici nu vor să stea de vorbă. Ce a depins de noi, noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am făcut campanii de informare. Care a vrut să se vaccineze, a mers la Sibiu şi s-a vaccinat. Au mai mers şi la medicul de familie” a declarat pentru AGERPRES primarul Gheorghe Vasile Beschiu.

Din păcate, mulți locuitori ai comunei și-au pierdut rude din cauza COVID-19, dar acest ucru nu i-a determinat să creadă în boală.

„Foarte mulţi nu cred că există COVID. Au fost cazuri de le-au murit în familie de COVID şi ei nu cred şi zic că i-au băgat doctorii în corp. (...) Pot să vină zeci de campanii de informare, nu ai ce le face, eu recunosc, acesta este adevărul”, a mai spus primarul Gheorghe Vasile Beschiu.

Etichete: vaccinare covid-19 vaccinare covid ezitarea la vaccinare comuna jina marginimea sibiului vaccinare anti covid campanie vaccinare anticovid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC