Newsflash
Știri

Comuna din România cu cei mai mulți nevaccinați împotriva COVID-19

de Florentina Ionescu - oct. 12 2021
Comuna din România cu cei mai mulți nevaccinați împotriva COVID-19

Comuna Jina din Mărginimea Sibiului este comuna cu cei mai mulți nevaccinați împotriva bolii COVID-19. Din păcate, locuitorii care și-au pierdut rudele în fața acestei boli nu cred că ea există.

Primarul comunei Jina din Mărginimea Sibiului a povestit că nu reuşeşte să-i convingă pe cetăţenii din localitate să se imunizeze. Dovada este că aici se înregistrează cel mai mic procent de vaccinare din judeţ, de 2,67% potrivit cifrelor oficiale comunicate recent, arată AGERPRES. 

comuna rata mica de vaccinare anti covid-19
Fotografie creată de Artem Podrez, de la Pexels

„Oamenii nu vor să se vaccineze, sunt foarte reticenţi. Nu vor. Când aud de vaccin, nici nu vor să stea de vorbă. Ce a depins de noi, noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am făcut campanii de informare. Care a vrut să se vaccineze, a mers la Sibiu şi s-a vaccinat. Au mai mers şi la medicul de familie” a declarat pentru AGERPRES primarul Gheorghe Vasile Beschiu.

Din păcate, mulți locuitori ai comunei și-au pierdut rude din cauza COVID-19, dar acest ucru nu i-a determinat să creadă în boală.

„Foarte mulţi nu cred că există COVID. Au fost cazuri de le-au murit în familie de COVID şi ei nu cred şi zic că i-au băgat doctorii în corp. (...) Pot să vină zeci de campanii de informare, nu ai ce le face, eu recunosc, acesta este adevărul”, a mai spus primarul Gheorghe Vasile Beschiu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe