Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Computerul tomograf de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, repus în funcţiune

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 8 aprilie 2021, ora 12:37

Computerul tomograf al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara va fi repus în funcţiune, începând de joi, 8 aprilie.

Potrivit reprezentanților Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, piesa din cauza căreia aparatul s-a oprit a fost înlocuită, astfel încât investigațiile imagistice vor fi reluate.

computer tomograf
Sursă imagine: Spitalul Victor Babes Timisoara// Facebook

„Am reușit să aducem piesa în timp record. Aseară a fost instalată și s-au făcut probele, iar astăzi vom repune în funcțiune CT-ul. (...) Vom relua scanările atât în cazul pacienților COVID-19, care sunt internați în secțiile spitalului nostru, cât și a celor care sunt aduși de ambulanțele SAJ sau SMURD pentru evaluare în triaj. De asemenea, vom putea relua și investigațiile imagistice ale pacienților non-COVID”, a precizat dr. Diana Manolescu, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Managerul unității medicale, prof. dr. Cristian Oancea, a subliniat că în spital este nevoie de un al doilea computer tomograf.

„De acum, vom relua în unitatea noastră scanarea bolnavilor COVID 19. Rămâne însă acel semnal de alarmă, pe care l-am tras și la începutul lunii ianuarie, dar și săptămână trecută, atunci când spuneam că avem nevoie cât mai repede de un al doilea CT pentru back-up”, a spus prof. dr Cristian Oancea.

În ultimele 6 luni, la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara s-au realizat aproape 10.000 de scanări ale pacienților infectați cu SARS-CoV-2 și alte câteva mii, pacienților cu alte afecțiuni pulmonare.

Etichete: computer tomograf pacienti cu COVID-19 investigatii imagistice

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.