Newsflash
Știri

Companiile private au început vaccinarea anti-COVID

de L. Budin - apr. 27 2021
Companiile private au început vaccinarea anti-COVID

În această săptămână, 30 de companii private au început vaccinarea anti-COVID-19, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

În cadrul conferinței săptămânale de presă, secretarul de stat - care este și vicepreşedinte CNCAV - a dat câteva exemple de astfel de companii: şantiere navale din Mangalia, Drobeta-Turnu Severin și Giurgiu, compania Ford din Craiova, companiile de pe platforma industrială Slatina.

Lista e completată de 13 companii din sectorul HoReCa - inclusiv Complexul Therme și lanţul City Grill.

andrei_baciu
Sursă foto: Facebook Andrei Baciu

 

În perioada care urmează, ca urmare a discuţiilor pe care le-am avut cu reprezentanţii autorităţilor locale şi direcţiile de sănătate publică, se vor organiza mai multe echipe mobile care vor merge către toţi operatorii ce îşi doresc să organizeze puncte de vaccinare în interiorul companiilor, pentru vaccinarea personalului şi a familiilor acestora”, a precizat Andrei Baciu.

Secretarul de stat a mai spus că, în luna aprilie, au fost livrate României 2.903.670 doze de vaccin.

Pentru luna mai, nu sunt modificări semnificative faţă de ce am prezentat săptămâna trecută. Astfel, pentru vaccinul produs de BioNTech - Pfizer vorbim de 3.882.060 de doze confirmate (...) Pentru Moderna (...) se trece la livrări săptămânale, 128.400 de doze livrate în fiecare săptămână, cu un total de 513.600, pentru AstraZeneca vorbim de 1.047.962 de doze, livrate în două tranşe, iar pentru vaccinul produs de Johnson & Johnson vorbim de 518.400 de doze, numărul de tranşe şi distribuţia acestora urmând a fi confirmate în perioada imediat următoare”, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe