Newsflash
Știri

Companiile private, alături de Ministerul Sănătății: Donează 100.000 de recoltoare

de Dorina Novac - mar. 19 2020
Companiile private, alături de Ministerul Sănătății: Donează 100.000 de recoltoare

Marii retaileri Kaufland România și Lidl România donează 100.000 de bucăți recoltoare pentru exudat nazal și faringian/mediu transport viral necesare pentru realizarea testelor de diagnostic molecular (Real Time PCR), o primă tranșă fiind deja livrată.

Ministrul Sănătății a anunțat, miercuri seara, într-un comunicat de presă, că în contextul generat de pandemia COVID-19, companiile private au luat decizia de a se alătura statului pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Companiile mari ajuta MS

 „Salutăm gestul companiilor private de a ni se alătura în această perioadă când este nevoie de toate resursele materiale și umane pentru limitarea răspândirii noului coronavirus”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Primele 30.000 de recoltoare se află în prezent în depozitele SC Unifarm SA și urmează să fie distribuite direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și București.

„Conform dispozițiilor ministrului Sănătății, un număr de 25.000 dintre exudatele primite vor fi distribuite la direcțiile de sănătate publică pentru utilizarea in anchetele epidemiologice demarate, alte 5000 vor rămâne la Unifarm SA ca stoc strategic”, a declarat Adrian Ionel, director UNIFARM SA.


Notă autor:

Sursă Imagine: unsplash.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe