Newsflash
Știri

Coinfecţiile bacteriene la cazurile fatale ale infecţiei cu A/H1N1

de Dr. V. A. - oct. 23 2009
Coinfecţiile bacteriene la cazurile fatale ale infecţiei cu A/H1N1

În pandemiile anterioare, studiile probelor de la autopsie au arătat faptul că majoritatea deceselor asociate infecţiei cu virus gripal A au apărut în acelaşi timp cu pneumoniile bacteriene, dar astfel de dovezi au lipsit în cazul infecţiilor cu A/H1N1 2009. (...)

   Pentru evidenţierea rolului coinfecţiei bacteriene în pandemia actuală de gripă, CDC a examinat post-mortem probe din plămâni de la cazurile fatale ale pandemiei de gripă A/H1N1 pentru cauzele bacteriene ale pneumoniei. În perioada 1 mai – 20 august 2009, departamentele de sănătate locale din SUA au trimis la CDC probe de la 77 de cazuri fatale de gripă pandemică A/H1N1 2009 confirmată. Dovezile infecţiei bacteriene concomitente au fost descoperite la 22 (29%) din cei 77 de pacienţi, incluzând 10 cauzate de Streptococcus pneumoniae (pneumococ). Durata bolii a fost disponibilă pentru 17 din cei 22 de pacienţi; durata medie a fost de 6 zile (cuprinsă între 1 şi 25 de zile). Paisprezece din 18 pacienţi, pentru care au fost disponibile informaţii, au solicitat asistenţă medicală în perioada bolii, şi opt (44%) au fost internaţi. Aceste informaţii confirmă faptul că infecţiile bacteriene pulmonare apar la cazurile fatale ale pandemiei de gripă A/H1N1 2009 şi subliniază atât importanţa vaccinării pneumococice a persoanelor care prezintă risc crescut pentru pneumonia cu pneumococ, cât şi necesitatea de identificare timpurie a pneumoniei bacteriene la persoanele cu gripă. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe