Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

CNCAV: Vaccinarea, eficientă împotriva variantei Delta a SARS-CoV-2

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 25 iunie 2021, ora 10:51

Vaccinurile produse de Pfizer-BioNTech și Oxford-AstraZeneca sunt eficiente împotriva variantei Delta a SARS-CoV-2, informează CNCAV.

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 ( CNCAV) a precizat că vaccinul Comirnaty ( Pfizer- BioNTech) are 94% eficiență împotriva spitalizării după prima doză și 96% după doza de rapel.

varianta delta

De asemenea, vaccinul Vaxzevria (Oxford- AstraZeneca) are 71% eficiență împotriva spitalizării după prima doză și 92% după doza de rapel.

Citește și: Varianta Delta a coronavirusului, mai transmisibilă decât cea britanică

„Conform studiilor de până acum privind prevenția spitalizării, vaccinurile produse de Pfizer-BioNTech și Oxford-AstraZeneca sunt foarte eficiente împotriva variantei Delta a SARS-CoV-2”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Etichete: CNCAV Pfizer- BioNTech varianta delta astrazeneca

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC