Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

CNAS: „Vaccinarea, cea mai eficientă soluție pentru a învinge pandemia”

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 7 aprilie 2021, ora 17:57

În fiecare an, pe data de 7 aprilie, este marcată Ziua Mondială a Sănătății, prilej cu care ne îndreptăm recunoștința și aprecierea către personalul medical, spun reprezentanții CNAS.

Am intrat în cel de-al doilea an în care personalul medico-sanitar se află în linia întâi în bătălia cu noul coronavirus, care a supus la grea încercare toate sistemele de sănătate din lume. 

cnas mesaj ziua mondiala a sanatatii

Pentru  a învinge pandemia și a depăși criza provocată de aceasta, este nevoie ca noi toți să luptăm alături de cei care depun eforturi uriașe pentru a ne salva viața atunci când ne infectăm, se arată într-un comunicat de presă al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate remis redacției.

Dacă anul trecut singura metodă prin care populația putea să ajute la limitarea răspândirii SARS-CoV-2 era aplicarea măsurilor de prevenție si distanțare fizică, apariția vaccinurilor împotriva COVID-19 reprezintă principala armă care va asigura succesul acestei bătălii pentru viață.

„Vaccinarea este cea mai sigură și mai eficientă soluție pentru a învinge pandemia. Le mulțumesc medicilor, asistenților medicali și întregului personal care lucrează în sistemul de sănătate pentru efortul susținut și dăruirea de care dau dovadă și îi asigur de toată susținerea mea”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.

Vaccinurile utilizate în campania care se desfășoară în Romania sunt autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), reamintește CNAS. În conformitate cu strategia UE privind vaccinurile convenită cu statele membre, odată ce este autorizat și produs, fiecare vaccin devine disponibil pentru statele membre în același timp și în aceleași condiții.

Siguranța și eficacitatea vaccinurilor care au primit autorizații condiționate de introducere pe piață sunt monitorizate riguros și se aplică măsuri speciale de colectare și evaluare rapidă a informațiilor. Informările referitoare la efectele secundare ale vaccinurilor împotriva COVID-19 depistate în urma monitorizării sunt comunicate către Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), care înștiințează profesioniștii din sănătate.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: CNAS casa nationala de asigurari de sanatate pandemie de COVID-19 pandemie covid-19 ziua mondiala a sanatatatii Ziua Mondiala a Sanatatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.