Newsflash
Știri

CMR, reacție după tragedia de la Piatra Neamț: „Așa NU se mai poate!”

de Dorina Novac - nov. 16 2020
CMR, reacție după tragedia de la Piatra Neamț: „Așa NU se mai poate!”

Reprezentanții Colegiului Medicilor din România au cerut autorităților, după tragedia de sâmbătă de la Piatra Neamț, să realizeze un angajament pentru sănătate și infrastructură.

Potrivit unui comunicat de presă, Colegiul Medicilor din România (CMR) a lansat o „Solicitare Angajament pentru Sănătate” prin care precizează că autoritățile și toată clasa politică trebuie să participe și să se implice în realizarea unui angajament pentru Sănătate.

cmr

„Am văzut cum Organizația Mondială a Sănătății a transmis în pandemie - testare, testare, testare. Acum, după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, considerăm că autoritățile, toată clasa politică, trebuie să participe și să se implice în realizarea unui ANGAJAMENT pentru SĂNĂTATE, a unei strategii care să fie aplicată indiferent de cine este la guvernare, cu etape clare, evaluări periodice astfel încât, cât mai repede să avem o nouă infrastructură în sănătate - spitale noi, pentru pacienți, pentru condiții de lucru decente și sigure, pentru medicii și cadrele medicale - pentru România”, se arată în mesajul Colegiului Medicilor din România.

De asemenea, reprezentanții CMR le cer guvernanților să lase promisiunile și „să facă”.

„Dumneavoastră aveți deciziile, noi muncim, salvăm pacienții, dar așa NU se mai poate! Nu avem destule paturi pentru marii Arși, muncim în spitale vechi, facem sacrificii, dar STOP și hai să construim! Nu s-a făcut de la Revoluție până acum, nu este bine, dar haideți măcar acum, dupa această tragedie să facem lucruri gândite, organizate, planificate și urmărite astfel încât să nu se mai întâmple astfel de tragedii”, au scris președinții filialelor Colegiului Medicilor din România.

reprezentantii cmr

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe