Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

CMR, reacție după tragedia de la Piatra Neamț: „Așa NU se mai poate!”

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 16 noiembrie 2020, ora 14:00

Reprezentanții Colegiului Medicilor din România au cerut autorităților, după tragedia de sâmbătă de la Piatra Neamț, să realizeze un angajament pentru sănătate și infrastructură.

Potrivit unui comunicat de presă, Colegiul Medicilor din România ( CMR) a lansat o „Solicitare Angajament pentru Sănătate” prin care precizează că autoritățile și toată clasa politică trebuie să participe și să se implice în realizarea unui angajament pentru Sănătate.

cmr

„Am văzut cum Organizația Mondială a Sănătății a transmis în pandemie - testare, testare, testare. Acum, după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, considerăm că autoritățile, toată clasa politică, trebuie să participe și să se implice în realizarea unui ANGAJAMENT pentru SĂNĂTATE, a unei strategii care să fie aplicată indiferent de cine este la guvernare, cu etape clare, evaluări periodice astfel încât, cât mai repede să avem o nouă infrastructură în sănătate - spitale noi, pentru pacienți, pentru condiții de lucru decente și sigure, pentru medicii și cadrele medicale - pentru România”, se arată în mesajul Colegiului Medicilor din România.

De asemenea, reprezentanții CMR le cer guvernanților să lase promisiunile și „să facă”.

„Dumneavoastră aveți deciziile, noi muncim, salvăm pacienții, dar așa NU se mai poate! Nu avem destule paturi pentru marii Arși, muncim în spitale vechi, facem sacrificii, dar STOP și hai să construim! Nu s-a făcut de la Revoluție până acum, nu este bine, dar haideți măcar acum, dupa această tragedie să facem lucruri gândite, organizate, planificate și urmărite astfel încât să nu se mai întâmple astfel de tragedii”, au scris președinții filialelor Colegiului Medicilor din România.

reprezentantii cmr

Etichete: CMR angajament pentru sanatate spitale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.