Newsflash
Știri

CMR: Medicii trebuie să își desfășoare activitatea în siguranță

de Dorina Novac - sept. 8 2021
CMR: Medicii trebuie să își desfășoare activitatea în siguranță

Medicii și personalul medical trebuie să își desfășoare activitatea în condiții adecvate și de siguranță, precizează reprezentanții CMR.

Potrivit acestora, intimidările, amenințările sau agresiunile de orice fel nu își au locul și nu trebuie să existe în momentul exercitării actului medical sau a oricărei activități în general.

CMR

„Echipele de medici și personal medical implicate inclusiv în procesul de vaccinare, precum și în orice altă activitate medicală nu trebuie să fie împiedicate să își exercite atribuțiile, iar acestea, la rândul lor, să își desfășoare activitatea cu profesionalism si implicare pentru binele pacienților și al societății în general”, este mesajul lansat de Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România.

Potrivit reprezentanților Colegiului Medicilor din România (CMR), de la începutul acestei pandemii, de peste un an și jumătate, medicii, alături de întreg personalul medical, au fost în prima linie și au depus toate eforturile pentru a gestiona eficient situația și pentru a le asigura tuturor pacienților îngrijirile necesare.

„Aceste eforturi continuă acum și în contextul celui de al patrulea val al pandemiei. Trebuie să existe, însă, un efort comun, la nivel de societate, dar și din partea fiecăruia dintre noi pentru a depăși cu bine această situație. Vaccinarea este fundamentată pe medicina bazată pe dovezi. Există voci pro și contra – un drept pe care se bazează democrația – însă în permanență trebuie să existe respect reciproc și nu trebuie îngrădită sau perturbată nicio clipă desfășurarea unui act medical, indiferent care este acesta”, se arată într-un comunicat.

În aceste condiții, CMR reiterează apelul ca medicii, alături de întreg personalul medical, să își desfășoare activitatea în condiții optime din toate punctele de vedere.

De asemenea, Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România solicită autorităților să asigure protecția personalului medical implicat mai ales în procesul de vaccinare.

„Cu toții – și noi, medicii, și toată societatea – ne-am fi dorit ca această pandemie să nu fi existat sau ca ea să se încheie cât mai curând, pentru a ne putea întoarce la viața normală, dar pentru a gestiona în mod eficient această situație epidemiologică cu care ne confruntăm cu toții, trebuie să respectăm atât măsurile de siguranță și ca fiecare dintre noi să își facă datoria”, transmite CMR.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe