Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

CMR a înființat Comisia Medicilor Rezidenți

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 26 aprilie 2021, ora 13:46

Colegiul Medicilor din România a anunțat recent că a înființat Comisia Medicilor Rezidenți, o structură consultativă dedicată sprijinirii și comunicării cu tinerii medici.

Comisia Medicilor Rezidenți a Consiliului Național al CMR este o structură cu rol consultativ și funcționează în conformitate cu decizia Nr. 2 din 29.01.2021 a Consiliului Național al Colegiului Medicilor din România, se arată în anunțul de pe o cunoscută rețea de socializare

comisia medicilor rezidenti
(Imagine realizată de @oana.dobrovolschi.3)

Comisia consultă medicii rezidenți și înaintează propuneri către Consiliul Național al CMR, cu scopul îmbunătățirii activității profesionale a medicilor rezidenți și în vederea apărării drepturilor acestora.

De asemenea, comisia reprezintă o platformă prin care medicii rezidenți din România pot transmite probleme sau pot solicita întrebări cu privire la activitatea acestora sau înscrierea în colegiul medicilor. Mai multe detalii puteți găsi pe cmr.ro sau scriind la adresa de email a Comisiei Medicilor Rezidenți: rezidenti@cmr.ro. Adresa de email a coordonatorului Comisiei Medicilor Rezidenți: teodor.blidaru@cmr.ro.

„În perioada 24-30 aprilie vom realiza o serie de postări cu rol informativ, dedicate medicilor rezidenți. Vă rugăm să ne contactați pentru orice informație cu privire la înscrierea în Colegiul Medicilor sau alte probleme întâmpinate în activitatea profesională”, au mai scris reprezentanții Colegiului Medicilor din România.

Cine face parte din Comisia Medicilor Rezidenți din cadrul CMR

Colegiul Medicilor din România a oferit ieri mai multe detalii privind Comisia Medicilor Rezidenți. Aceasta este compusă, în acest moment, din nouă tineri colegi, din centre de pregătire și specialități diferite.

Comisia se întâlnește periodic pentru a emite răspunsuri pentru mesajele primite din partea medicilor rezidenți și pentru a emite propuneri pentru Consiliul Național al CMR, la care un membru al comisiei participă lunar cu rol consultativ, se arată pe pagina oficială a CMR.

Componența comisiei este următoarea:

 • Teodor Cristian Blidaru, Bucureşti (Radiologie și Imagistică Medicală, An I) – Coordonator
 • Iuliu Gabriel Cocuz, Târgu-Mureş (Anatomie Patologică, An II) – Membru
 • Loredana Mariana Curecheriu, Iaşi (Neurochirurgie, An III) – Membru
 • Claudiu Ionele, Craiova (Gastroenterologie, An III) – Membru
 • Ruxandra Maria Irimia, Bucureşti (Hematologie, An V) – Membru
 • Ioan Alexandru Mirea, Bucureşti (Psihiatrie, An II) – Membru
 • Alexandru Constantin Sîrbu, Cluj-Napoca (Boli Infecțioase, An I) – Membru
 • Anastasia Abaitancei, Galați (Dermatovenerologie, An I) – Membru
 • Cosmin Filip, Timişoara (Anestezie şi Terapie Intensivă, An II) – Membru.

Etichete: colegiul medicilor din romania CMR Comisia Medicilor Rezidenți Teodor Blidaru medici rezidenti medici rezidenți

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 160 de lei
 • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.