Newsflash
Știri

Cluj-Napoca, Deva, București: se deschid primele centre de vaccinare din mașină

de L. Budin - apr. 23 2021
Cluj-Napoca, Deva, București: se deschid primele centre de vaccinare din mașină

Sâmbătă, în Deva, se deschide un centru de vaccinare din mașină, iar la începutul săptămânii viitoare va funcționa un centru asemănător în Cluj-Napoca. Și Capitala are în plan vaccinarea de tip drive-through.

Se deschide curând primul centru de vaccinare drive-through din județul Cluj, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din oraș, se anunță pe pagina oficială de Facebook a Instituției Prefectului. Tot procesul va avea loc conform cu legislația în vigoare.

vaccinare-masina

Vaccinare la geam

 Mecanismul e simplu: doritorii vin cu mașina, coboară geamul, iar personalul autorizat face vaccinarea. Apoi, oamenii trebuie să mai aștepte 15 minute, pentru a fi monitorizați în caz de eventuale reacții adverse și pentru a li se elibera adeverința de vaccinare.

Pentru vaccinarea drive-through nu e nevoie de programare. Pentru ca procesul să se desfășoare rapid și fluent, este recomandat ca persoanele care vor să se vaccineze să descarce în prealabil documentele necesare de pe site-ul RO Vaccinare.

În alte locuri din țară

Sâmbătă, 24 aprilie, se deschide un centru asemănător și în Deva, în parcarea Centrului Comercial Shopping City, anunță Prefectura Hunedoara.

Un proiect drive-through există și pentru Capitală: centrul s-ar putea deschide în Piața Constituției, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței din 27 aprilie a CGMB (Consiliul General al Municipiului București).

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe