Newsflash
Știri

Clinicile private, tot mai căutate de români

de Florentina Ionescu - apr. 15 2022
Clinicile private, tot mai căutate de români

În 2021, piaţa serviciilor medicale private din România a atins un nivel record. Succesul se datorează condiţiilor pe care pacienţii români le găsesc în aceste unităţi sanitare.

stire mica

Cifra de afaceri a pieţei serviciilor medicale private din România a crescut cu 11% faţă de 2019, ajungând la 15,4 miliarde de lei în 2020, arată o analiză realizată de KeysFin. Pentru 2021, analiștii estimează că va fi depășit pragul de 17 miliarde de lei, potrivit unui comunicat.

Totodată, rezultatul net (profit minus pierdere netă) al furnizorilor de servicii medicale private a crescut faţă de 2019, atingând în 2020 valoarea de 2,6 miliarde de lei. Creșterea se datorează condiţiilor pe care pacienţii români le găsesc în spitalele private: calitatea serviciilor, aparatură performantă, spaţiile de consult, tratament și intervenţii.

„În contextul unui sistem public de sănătate depășit, care s-a concentrat pe gestionarea pandemiei de COVID-19, lăsând la o parte ceilalţi pacienţi, operatorii medicali privaţi au venit în sprijinul cetăţenilor și au răspuns exact acestor nevoi”, a declarat Diana Florescu, analist economic KeysFin.  Potrivit acesteia, tendinţa de creștere susţinută a pieţei serviciilor medicale private se va menţine pe termen mediu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe