Newsflash
Știri

Clinica Aliat devine Atelier PSY și abordează nu doar problematica adicțiilor

de L. Budin - feb. 24 2023
Clinica Aliat devine Atelier PSY și abordează nu doar problematica adicțiilor

Schimbarea denumirii reflectă dezvoltarea din ultimii ani și abordarea problemelor tot mai diverse de sănătate mintală, nu numai ale celor legate de dependențele de substanțe.

Atelier PSY adaugă la experiența dobândită în tratamentul dependențelor noi intervenții în domeniul sănătății mintale precum depresia, anxietatea, sexualitatea, problemele adolescentului sau alimentația, se arată într-un comunicat.

eugen-hriscu-psy
Eugen Hriscu, medic specialist psihiatru

 

Clinica Aliat București s-a lansat în 2015, ca un centru de tratare al adicțiilor. În cei peste 7 de ani de activitate, echipa formată din 9 medici și 14 psihoterapeuți a asistat mii de persoane în procesul de recuperare din dependențe de alcool, droguri, jocuri de noroc. Dar, pentru că persoanele care suferă de dependențe au adesea și alte probleme de sănătate mintală, specialiștii clinicii au ajuns să lucreze în diferite alte arii ale sănătății mintale.

Pentru Atelier PSY, una dintre cele mai importante valori este dezvoltarea, iar acest lucru a creat în timp nevoia de a îngloba activitatea clinicii într-o identitate nouă, care să reflecte cât mai bine serviciile integrate pe care clinica le va oferi începând cu acest an.

Pentru noi, sănătatea mintală nu este o stare fixă, ci mai degrabă un proces continuu de îmbunătățire și dezvoltare. De aici a plecat ideea de clinică asemănătoare unui atelier de sănătate mintală, un concept non patologizant, un loc unde muncim la a deveni mai buni și a trăi o viață mai bună alături de ceilalți. Anul 2023 marchează o nouă etapă în dezvoltarea de servicii și programe care sunt menite să facă din sănătatea mintală o prioritate pentru români”, a declarat Eugen Hriscu, medic specialist psihiatru și co-fondator Atelier PSY.

Misiunea noii clinici râmâne aceea de a oferi sprijin psihologic și psihiatric specializat celor aflați în dificultate, „beneficiarii fiind întâmpinați de aceeași profesioniști și aceeași structură a serviciilor ca și până acum, la care se vor adăuga numeroase programe, ateliere și servicii care urmează a fi anunțate”, se mai precizează în comunicat.

Un robot cu senzor biologic ar putea ajuta la diagnosticarea bolilor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe