Newsflash
Știri

Clădirea spitalului Colţea, iluminată în albastru de Ziua Mondială a Diabetului Zaharat

de Dorina Novac - nov. 15 2021
Clădirea spitalului Colţea, iluminată în albastru de Ziua Mondială a Diabetului Zaharat

Duminică, 14 noiembrie, de Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului Zaharat, clădirea Spitalului Clinic Colțea a fost iluminată în albastru, culoarea–simbol a acestei zile.

Acţiunea este derulată de Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti (CSMB), într-o campanie de informare şi conştientizare, care se va desfăşura atât indoor, cât și outdoor și are ca obiective conștientizarea publicului larg privind pericolul reprezentat de creșterea incindenței diabetului zaharat la nivel mondial, implicit național, lansarea de programe educaționale și organizarea de acțiuni specifice, dar și diseminarea unui set de bune practici alimentare și a unui stil de viață sănătos, mai ales în rândul persoanelor de vârsta a treia, aflate în grupa de risc. 

Spitalul Coltea
Sursă imagine: Alexandra Dobre // Facebook

Campania CSMB „STOP DIABET! ALEGE SĂNĂTOS! Profilaxia începe de pe masa ta!” include următoarele etape: elaborarea și promovarea în spațiul public, social-media și media a materialelor suport; organizarea de sesiuni de informare; elaborarea ghidului digital de bune practici alimentare și stil de viață sănătos și diseminarea acestuia în spațiul public.

Astfel, începând cu data de 15 noiembrie, materiale promoționale privind campania „STOP DIABET! ALEGE SĂNĂTOS! Profilaxia începe de pe masa ta!” vor fi distribuite seniorilor bucureșteni.

De asemenea, din 16 noiembrie, pe pagina de Facebook a CSMB vor fi postate materiale video cu informații de interes general privind Diabetul Zaharat și va fi organizată o conferință online pe platforma ZOOM, la care vor participa specialiști în domeniul bolilor de nutriție și metabolice, precum și reprezentanți ai organizațiilor și instituțiilor de profil.

„În contextul pandemic pe care îl traversăm cu toții, evenimentul organizat de Centrul pentru Seniori al Municipiului București este dedicat promovării prevenției și conștientizării creșterii incidenței diabetului zaharat printr-o campanie care pledează pentru un stil de viață sănătos, monitorizarea corectă a acestei afecțiuni, dar și pentru accesul pacienților la diagnostic și tratament. Se urmăreşte educarea publicului larg cu privire la simptomele diabetului, astfel încât să poată fi recunoscute şi, drept consecinţă, pacientul să se prezinte la medicul diabetolog”, se arată într-un comunicta de presă.

Potrivit sursei citate, Ziua Mondială a Diabetului  reprezintă cea mai amplă campanie de conștientizare a diabetului din lume, care ajunge la o audiență globală de peste 1 miliard de oameni din peste 160 de țări, printre care şi România.

„Dacă nu acum, atunci când?” – aceasta este tema pentru ediţia din 2021 a Zilei Mondiale de luptă împotriva diabetului zaharat lansată de Federația Unternațională de Diabet FID. În 2019, tema a fost „Familia şi diabetul”, iar anul trecut, „Asistentul medical şi diabetul”. 

În România, conform statisticilor Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, peste 2 milioane de persoane au pre-diabet și 1,5 milioane de persoane trăiesc cu diabet zaharat de tip 2 (DZ2), însă doar 900.000 urmează un tratament pentru această boală, ceea ce înseamnă că majoritatea fie nu ştiu că suferă de această afecţiune, fie nu îşi administrează tratamentul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe