Newsflash
Știri

Cine sabotează cardul?

de D. D. M. - iun. 11 2015
Cine sabotează cardul?
     La o lună de la implementarea cardului de sănătate, medicii de familie somează decidenţii din sănătate să „accepte realitatea, că nu au pregătit suficient sistemul“ şi să adapteze sistemele informatice la fluxul serviciilor din sistem. Principalele probleme „au fost şi rămân“ validarea serviciilor, verificarea calităţii de asigurat, validarea biletelor/concediilor, lucruri care se fac în SIUI. Ei cer, totodată, ca CNAS să înceteze cu atitudinea dictatorială în relaţia cu medicii de familie şi să îi considere pe aceştia „adevăraţi parteneri“. Sabotajul despre care s-a vorbit în primele zile ale implementării cardului, nu este la furnizori, ci tocmai la CNAS, prin nefuncţionarea sistemelor informatice, consideră preşedinţii celor două organizaţii ale medicilor de familie (SNMF şi FNPMF), dr. Rodica Tănăsescu şi dr. Doina Mihăilă. Sistemul nu merge mai încet sau mai repede, spune dr. Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS, el cuantifică aceste accesări. „Dacă de fiecare dată îl accesezi greşit, probabil şi răspunsul lui este tot greşit“. El le mulţumeşte medicilor de familie care au ajutat la implementarea cardului şi speră ca până la urmă să se alăture toţi acestui demers, pentru că, la Bucureşti de exemplu, sunt 36 de medici de familie care nu au acordat niciun serviciu cu cardul în luna mai. Ciurchea spune că CNAS va face controale la aceşti medici, pentru a vedea care este cauza.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe