Newsflash
Știri

Cine face parte din noua echipă de conducere a CMR

de Florentina Ionescu - oct. 26 2020
Cine face parte din noua echipă de conducere a CMR

Vineri, 23 octombrie, au avut loc alegeri în cadrul Colegiului Medicilor din România pentru desemnarea președintelui și a celorlalți membri ai Biroului Executiv. Astfel, CMR are conducere nouă, anunță reprezentanții instituției.

Potrivit unui comunicat remis redacției, noua echipă de conducere este formată din:

  • Președinte, prof. univ. dr. Daniel Coriu (foto)
  • Vicepreședinte, dr. Valeria Herdea – Coordonator al Departamentului Economico-Social
  • Vicepreședinte, dr. Gheorghe Borcean – Coordonator al Departamentului de Jurisdicție profesională
  • Vicepreședinte, dr. Călin Bumbuluț – Coordonator al Departamentului Profesional – Stiințific și Învățământ
  • Secretar General, dr. Gindrovel Dumitra – Coordonator al Departamentului de Avizări.

daniel coriu

„Mulțumesc tuturor pentru votul de încredere. Această alegere mă responsabilizează, dar îmi demonstrează că schimbările pe care le-am prezentat public reprezintă dorințe ale comunității medicale. Colegiul Medicilor din România reprezintă entitatea noastră, a tuturor medicilor. Împreună trebuie să luptăm pentru profesia medicală, să dezvoltăm profesia de medic și îi asigur pe toți medicii că doresc un Colegiu al Medicilor pentru toată comunitatea medicală, un Colegiu în care fiecare medic este important și mândru că este membru al acestui corp profesional”, a declarat noul președinte-ales al Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu.

Acesta a subliniat că atunci când s-a hotărât să candideze pentru această funcție, a făcut-o după ce a recitit statutul Colegiului Medicilor din România și a dorit, potrivit unui comunicat de presă remis redacției, ca în prima sa comunicare publică în calitate de președinte-ales să supună atenției art. 2, alin. 1 din Statutul Colegiului Medicilor din România:

«Ca organizaţie profesională, Colegiul Medicilor din România apără demnitatea şi promovează drepturile şi interesele membrilor săi în toate sferele de activitate, apără onoarea, libertatea şi independenţa profesională a medicului în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către medici a obligaţiilor ce le revin față de pacient şi de sănătatea publică.»

O dezvoltare continuă a relației cu colegiile teritoriale

Totodată, președintele ales al CMR a explicat că instituția pe care o conduce trebuie să se alinieze proiectele la acelea care sunt importante pentru profesia medicală.

Citiți și: Prof. dr. Daniel Coriu, ales noul președinte al Colegiului Medicilor din România

„Sunt convins că, împreună cu noua echipă de conducere, vom putea și trebuie să reprezentăm cu onoare profesia medicală în dialog cu autoritățile - fie că vorbim de Președinție, de Parlamentul României, de Guvern, de Ministerul Sănătății, de CNAS, ANMCS, precum și cu orice altă entitate care are legătură cu profesia medicală – și cu societatea în ansamblul ei. De asemenea, consider că este importantă o armonizare și o dezvoltare continuă a relației cu colegiile teritoriale, păstrând autonomia și dezvoltând colaborarea, deoarece colegiile județene reprezintă medicii din teritoriu, iar noi, ca organizație centrală, trebuie să ne aliniem proiectele la acelea care sunt într-adevăr importante pentru profesia medicală”, a mai spus prof. dr. Daniel Coriu.

Decizii cu votul a cel puțin trei membri

Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România este format dintr-un preşedinte, trei vicepreşedinti şi un secretar general, aleşi în mod individual de Consiliul Naţional, dintre membrii săi.

Biroul Executiv se întruneşte o dată pe săptămână sau ori de câte ori este cazul, la cererea preşedintelui sau a cel puţin doi dintre membrii săi, lucrează legal în prezenţa a trei dintre membrii săi şi ia decizii valabile cu votul a cel puțin trei membri. Membrii Biroului Executiv îşi pot exprima votul asupra unei decizii prin corespondenţă, inclusiv în format video sau electronic.

Atribuţiile Biroului Executiv sunt de a asigura activitatea permanentă a Colegiului Medicilor din România; de a aproba angajarea de personal şi de a asigura execuţia bugetului, de a întocmi raportul anual de activitate şi gestiune, pe care îl supune aprobării Consiliului Naţional, de a executa hotărârile Adunării Generale Naţionale şi ale Consiliului Naţional, de a elabora şi supune spre avizarea Consiliului Naţional proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pe baza bugetelor locale, de a îndeplini orice alte sarcini stabilite de către Consiliul Naţional şi de a informa Consiliul Naţional cu privire la deciziile emise între şedinţele consiliului.

De asemenea, Biroul Executiv coordonează activitatea comisiilor de lucru ale Consiliului Naţional. Preşedintele Biroului Executiv al Consiliului Naţional este preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Preşedintele reprezintă Colegiul Medicilor din România în relaţiile cu persoanele fizice şi juridice din ţară şi străinătate, încheie contracte şi convenţii în numele Colegiului Medicilor din România cu aprobarea Biroului Executiv, convoacă şi conduce şedinţele Adunării Generale Naţionale şi ale Consiliului Naţional, aduce la îndeplinire deciziile Biroului Executiv, hotărârile Consiliului Naţional date în sarcina sa şi rezolvă problemele şi lucrările curente.

Mai multe informații pe cmr.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe