Newsflash
Știri

Cinci focare de COVID-19, active în judeţul Prahova

de Dorina Novac - sept. 8 2020
Cinci focare de COVID-19, active în judeţul Prahova

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 4604 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Prefectura Prahova a anunțat luni că cinci focare de COVID-19 mai sunt active în județul Prahova.

focar coronavirus
Sursă imagine: pixabay

 

„Conform informațiilor furnizate de DSP Prahova, în prezent, pe raza județului, mai sunt active cinci focare: unul la un agent economic din Câmpina, unul la un centru de plasament minori (din subordinea DGASPC Prahova) din Filipeștii de Târg, unul la un centru pentru îngrijirea persoanelor adulte (din subordinea DGASPC Prahova) din Băicoi, unul la o unitate sanitară din Boldești-Scăeni și unul într-un department din cadrul unei instituții publice din Ploiești”, transmite sursa citată.

Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 151 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Ultimele trei decese asociate infecției cu noul coronavirus au fost în rândul a trei bărbați, cu vârste de 62, 68 și 70 de ani, cu comorbidități.

Cele 55 de persoane nou confirmate cu COVID-19 în judeţ fac parte din următoarele categorii de vârstă: 0-18 ani - 3, 19-29 ani - 3, 30-39 ani - 11, 40-49 ani - 12, 50-59 ani - 14, 60-69 ani - 8, 70-79 ani - 4, peste 80 de ani - 0.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 300 de paturi sunt ocupate.

La ATI, toate cele 20 de locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești este, în continuare, indisponibilă din cauza unei defecțiuni tehnice.

„De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 1124 de decizii de izolare și 4729 de decizii de carantină”, transmite Instituţia Prefectului Prahova.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 21462 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe