Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Chirurgie fără bisturiu în tratamentul bolii Parkinson

Viața Medicală
Alina SIMACHE vineri, 9 noiembrie 2018
Bisturiul a fost înlocuit de ultrasunete într-o formă inovatoare de neurochirurgie utilizată în boala Parkinson rezistentă la tratament. Cercetătorii de la University of Virginia School of Medicine susţin că această abordare minim invazivă oferă beneficii suplimentare, precum: un control mai bun al simptomatologiei (în special tremorul specific) și îmbunătăţirea calităţii vieţii, comparativ cu abordarea terapeutică clasică. Procedura cu ultrasunete a fost aprobată recent de FDA (Food and Drug Administration), fiind adresată tremorului esenţial.
    Pentru a studia efectul noii proceduri asupra bolii Parkinson, oamenii de știinţă americani au realizat un studiu publicat recent în Neurology. Lotul pacienţilor a cuprins 27 de adulţi cu tremor parkinsonian sever, care nu răspundeau la tratament. Dintre aceștia, 20 au fost trataţi cu noua intervenţie cu ultrasunete, iar șapte au trecut printr-o intervenţie similară, alcătuind un grup de control. Postoperator, pacienţii au raportat îmbunătăţirea calităţii vieţii atât la trei luni după procedură, cât și în următorul an. Deși lotul de studiu a fost relativ redus din punctul de vedere al numărului de participanţi, acesta reprezintă totuși un pas important în aprobarea de către FDA a procedurii cu ultrasunete în tratamentul bolii Parkinson.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC