Newsflash
Știri

Chirurgia viitorului

de Dr. Sorina VASILE - iun. 15 2012
Chirurgia viitorului

Patru chirurgi au fost învăţaţi în România cum să opereze cu robotul chirurgical da Vinci.

     Workshopul internaţional în chirurgie robotică din sud-estul Europei a avut loc anul acesta, în ultimele zile din mai, la Bucureşti. În cadrul evenimentului, patru chirurgi au luat lecţii despre tehnicile chirurgiei robotice şi au făcut practică pe sistemul da Vinci, pe animale de laborator. Medicii chirurgi au fost asistaţi şi instruiţi de prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale (AŞM), şi prof. dr. Nikolas Nikiteas, de la Universitatea de Medicină din Atena.
     Atelierul de practică este rezultatul parteneriatului dintre AŞM şi Universitatea de Medicină din Atena, care au implementat un program de iniţiere în această tehnologie pentru medicii din sud-estul Europei. Concret, organizatorii îşi doresc să coordoneze periodic cursuri şi întâlniri cu schimburi de experienţă.
       „Obiectivul principal pe care dorim să-l atingem (…) este formarea chirurgilor specializaţi în tehnica intervenţiilor robotice. Prin instruirea practică pe animale de laborator, ridicăm acest program la standardele de calitate internaţională şi creştem nivelul de pregătire şi profesio­nalism al cadrelor medicale din România“, a declarat profesorul Irinel Popescu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe