Newsflash
Știri

Ceremonie organizată de CMR, la Palatul Parlamentului

de Florentina Ionescu - mar. 25 2022
Ceremonie organizată de CMR, la Palatul Parlamentului

Ceremonia „Medicul român pentru România”, organizată de Colegiul Medicilor din România, a avut loc aseară, la Palatul Parlamentului. Manifestarea a inclus și un concert susținut de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor”.

Cei care nu au putut fi prezenți au putut să urmărească ceremonia „Medicul Român pentru România” pe pagina oficială de Facebook a Colegiului Medicilor din România

simin florescu
Dr. Simin Aysel Florescu

Colegiul Medicilor din România (CMR) a invitat aseară medicii și personalități din domeniul medical la Ceremonia „Medicul Român pentru România”, despre care afirmă că este

o „manifestare prin care dorim să celebrăm profesia de medic și să aducem un omagiu întregului corp medical care, nu doar în ultimii doi ani, ci din totdeauna a stat în prima linie pentru protejarea sănătății”, se arată într-o informare transmisă redacției.

Ceremonia „Medicul Român pentru România” a avut loc joi, 24 martie la Palatul Parlamentului, Sala ”C. A. Rosetti” și a fost inclusă în cadrul Adunării Generale a Colegiului Medicilor din România, 2022.

În programul acestui eveniment deosebit au fost incluse și câteva cuvântări, precum și acordarea Premiilor Colegiului Medicilor din România și un concert extraordinar susținut de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor”.

Ceremonia „Medicul Român pentru România” a reprezentat și un prilej de reiterare a rolului medicului pentru societate și în cadrul sistemului sanitar, precizează prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

Totodată, în cadrul evenimentului au fost incluse câteva momente cu o semnificație aparte pentru corpul medical din România.

Pe lângă interpretarea Imnului Național al României în cadrul ceremoniei de aseară, medicii prezenți au putut urmări un moment cu lasere „Medicul român pentru România“; s-a ținut un moment reculegere, a fost prezentat un material video ca un „Omagiu medicilor decedați“; prof. dr. Daniel Coriu, președinte CMR, a ținut un discurs; de asemenea, conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial, a ținut un discurs; un alt discurs a fost cel al prof. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății. În cadrul ceremoniei, Acad. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a susținut, de asemenea, un discurs. La final, a avut loc un concert susținut de Orchestra Medicilor. 

Un moment în premieră a fost acordarea Premiilor Colegiului Medicilor din România, ediția I, la următoarele  categorii:

Premiul CMR Categoria „Vasile Voiculescu“

- Prof. Dr. Mircea Penescu

-Prof. Dr. Gheorghe Tomoaia

(va lua cuvântul Prof. Dr. Ion Cosmin Puia)

Premiul CMR Categoria „George Emil Palade“

- Dr. Dan Lucian Dumitrașcu

- Dr. Anca Streinu-Cercel

Premiul CMR Categoria „Carol Davila“

- Dr. Simin Aysel Florescu

- Carmen Sorina Chioralia

- Ioan-Cătălin Denciu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe