Newsflash
Știri

Centru nou pentru diagnosticarea infertilității la București

de Dorina Novac - feb. 4 2020
Centru nou pentru diagnosticarea infertilității la București

Rețeaua de sănătate Regina Maria a anunțat lansarea noului corp al Policlinicii Enescu, în cadrul căruia vor funcționa Centrul de diagnosticare a infertilității și Centrul de Endometrioză.

Policlinica oferă pacienților acces la o serie de programe, pachete și servicii în premieră pentru diagnosticarea infertilității și abordarea multidisciplinară a endometriozei.

„Corpul B va găzdui Centrul de diagnosticare a infertilității și Centrul de endometrioză, unități dedicate celor care au nevoie de asistență specială în vederea diagnosticării și tratării acestor afecțiuni”, a declarat Olimpia Enache, chief opperations officer al rețelei.

Corpul B al policlinicii are o suprafață de 1.300 de metri pătrați și include 21 de cabinete, care dispun de echipament medical de ultimă generație, incluzând un ecograf Voluson E 10 dedicat urmăririi sarcinii și un ecograf Vivid S60 pentru cardiologie.

Prin intermediul echipei de 35 de medici, pacienții vor avea acces la peste 27 de specialități, precum obstetrică-ginecologie, genetică medicală, ecografie, urologie, hematologie, endocrinologie, reumatologie, ortopedie, medicină internă, medicină generală, ORL, cardiologie, gastroenterologie, hematologie, pneumologie, dermatologie, chirurgie generală, boli infecțioase și pediatrie.

Endometrioza afectează 10% dintre femeile din întreaga lume, iar statisticile din România ne spun că peste 500.000 de românce se confruntă cu această boală.

Totodată, în cadrul noului corp al Policlinicii Enescu va funcționa și primul Centru de diagnostic al infertilității din această rețea. Acesta va fi coordonat de dr. Bechir Melihan, medic primar obstetrică-ginecologie, cu o vastă experiență în domeniul infertilității și al reproducerii umane asistate.

„La Centrul de diagnostic al infertilității, specialiştii în tratarea acestei afecțiuni oferă servicii de consultanță cuplurilor şi stabilesc următorii pași pentru a descoperi cauzele ei. Angajamentul pe care ni-l luăm față de pacienții noștri este acela de a le oferi tot sprijinul necesar în acest proces”, a declarat dr. Bechir Melihan, coordonator al Centrului de diagnosticare a infertilității.

Rețeaua de sănătate Regina Maria a preluat recent Centrul EndoInstitute din Timișoara, cel mai mare centru de diagnosticare și tratament a endometriozei din Sud-Estul Europei și singurul Centru de Excelență din România acreditat de Liga Europeană de Endometiroză (EEL).


Notă autor:

Sursă imagine: pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe