Newsflash
Știri

Centru de testare COVID, în Aeroportul Internațional Henri Coandă

de Florentina Ionescu - apr. 1 2021
Centru de testare COVID, în Aeroportul Internațional Henri Coandă

Recent a avut loc inaugurarea primului și singurului centru de testare COVID-19 dintr-un aeroport din România.

Primul și singurul Centru de testare COVID situat în incinta unui aeroport din România, autorizat, și-a început activitatea în data de 1 aprilie 2021, în Aeroportul Internațional Henri Coandă, la ora 8:00.

Atât Centrul Milena, cât și Laboratorul vor fi deschise NON-STOP, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

Centru_Aeroport

Acesta este primul Centru care, pe lângă trimiterea prin e-mail, oferă rezultatul prin QR Code, dar și în formă printată – dacă este solicitat, atât în Română, cât și în Engleză. 

Centrul de Testare Covid MILENA, în parteneriat cu Laboratoarele SYNLAB (acreditate și aflate pe lista Ministerului Sănătății), oferă marele avantaj al remiterii rezultatelor testelor RT-PCR în maximum 6 ore din momentul recoltării.

În cadrul Centrului MILENA din Aeroportul Henri Coandă se fac și Teste Rapide (Antigen), cu rezultate furnizate în maximum 15 minute din momentul recoltării, potrivit sursei citate.

Odată cu momentul 1 aprilie 2021, prin existența Centrului de Testare Covid din Aeroportul Henri Coandă, Milena Medical aduce România pe aceeași hartă cu marile aeroporturi ale lumii, cunoscut fiind faptul că, încă de anul trecut, acestea oferă oamenilor un astfel de serviciu.

Prețuri 

Prețurile sunt după cum urmează:

  • RT-PCR – 350 lei în intervalul 08.00 – 20:00;
  • RT-PCR – 390 lei în intervalul 20:00 – 08.00;
  • Antigen SARS COV-2 – 150 lei în intervalul 08:00 – 20:00;
  • Antigen SARS COV-2 – 170 lei în intervalul 20:00 – 08:00.

Milena Medical a câștigat licitația deschisă cu strigare organizată de către Compania Națională „Aeroporturi București” S.A pentru „Închirierea unei suprafețe în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă – corp de legătură AB4, parter, latura de S-V, pentru activitatea Centru Testare COVID 19”, pe o durată de 2 ani.

„Asigurarea tuturor condițiilor necesare unei călătorii în siguranță constituie principala preocupare a CN Aeroporturi București. Rămânem fideli misiunii noastre de a oferi pasagerilor facilități și servicii la standarde internaționale în contextul mondial al pandemiei de Covid-19”, a declarat Cosmin Cătălin Peșteșan, Director General al CN Aeroporturi București.

Și alte aeroporturi au laboratoare de acest gen

Laboratorul partener SYNLAB este prezent în aeroporturile din Portugalia – Lisboa, Faro, Madeira, Porto, Columbia – Bogota, UK – Bristol, Germania, Estonia – Tallinn, iar în multe alte țări există deja contracte cu marile linii aeriene (Air France, etc.).

Este cel mai mare furnizor de servicii de diagnostic de laborator din Europa, prezent în peste 40 de țări, pe patru continente: Africa, Asia, Europa și America de Sud și Partener UEFA. SYNLAB a inclus în portofoliul său de teste cea mai recentă generație de teste antigenice.

„Parteneriatul cu Milena Medical Center înseamnă pentru noi un alt motiv pentru a ne depăși limitele și a oferi pacienților posibilitatea de a călători în siguranță. Testarea rămâne esențială pentru stoparea răspândirii virusului și pentru ruperea lanțurilor de infecții. Prin parteneriatul cu cei de la Milena Medical Center, ajutăm cât mai mulți oameni să treacă cât mai sigur posibil prin această pandemie și să aibă un zbor cât mai liniștit”, a declarat Andreea Oncioiu -Director General SYNLAB Romania.

Cum puteți ajunge la Milena – Centrul de Testare COVID-19 din Aeroportul Henri Coandă:

Cu mașina:

•   Waze, prin căutarea după numele „Centru Testare COVID-19 Aeroport Milena Medical Center”

Cu autobuzul Cursă Specială Aeroport:

  • Linia EXPRES 783 și 780 care au capăt de linie în Terminalul SOSIRI parter: după coborâre se continuă deplasarea în direcția de mers a autobuzului, urmând trotuarul la dreapta

Cu trenul:

  • Când se ajunge în afara terminalului SOSIRI, trebuie urmate semnele „Centru Testare COVID-19” afișate pe același panou cu semnele „Sosiri; Plecări”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe