Newsflash
Știri

Centre medicale de excelenţă în screening prenatal, în regiunea de vest a ţării

de Dorina Novac - iun. 18 2021
Centre medicale de excelenţă în screening prenatal, în regiunea de vest a ţării

Spitalul Municipal Timișoara şi Spitalul Județean de Urgenţă Timişoara derulează un proiect care vizează dezvoltarea unui sistem regional de centre medicale de excelenţă în screening prenatal în regiunea de vest.

Valoarea proiectului, finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, este de aproximativ 12 milioane de lei, iar durata de implementare este de 31 de luni, din iunie 2021 până în decembrie 2023, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Timişoara, Ramona Gîdea, scrie Agerpres.

centre medicale

Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea accesului populaţiei la programe de sănătate şi la servicii medicale de prevenţie, screening prenatal, diagnostic şi tratament precoce pentru principalele patologii ale gravidei şi copilului, cu impact asupra îmbunătăţirii stării de sănătate a mamei şi copilului şi reducerea riscului de deces infantil şi matern, în regiunea de vest a ţării.

„Sunt preconizate activităţi multiple în cadrul proiectului, precum desfăşurarea acţiunilor aferente achiziţionării echipamentelor necesare şi/sau a serviciilor necesare pentru derularea activităţilor de screening prenatal, inclusiv al celor necesare înfiinţării şi funcţionării centrelor de screening prenatal”, transmite sursa citată.

Până la finalizarea implementării proiectului se va asigura funcţionalitatea a două centre de screening prenatal în structura celor două spitale din Timişoara.

Astfel, se preconizează ca cele două centre de screening prenatal să deservească minimum 2.100 de persoane din judeţele Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş şi 57% din screeninguri să se adreseze grupurilor vulnerabile.

De asemenea, minimum 400 de persoane vor beneficia de alte măsuri de screening prenatal.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe