Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Centre de transfuzie, deschise doar sâmbătă în toată țara - Unde puteți dona plasmă COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 27 august 2020, ora 13:10

Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională „Prof. dr. C.T. Nicolau” din București a anunțat astăzi că persoanele interesate să doneze sânge și plasmă convalescentă COVID-19 pot face acest lucru în numeroase centre din întreaga țară, care vor fi deschise sâmbăta aceasta.

Astfel, spun reprezentanții INHT, sâmbătă, 29 august 2020, Centrele de Transfuzie Sanguină din întreaga țară vor fi deschise donatorilor de sânge și de plasmă convalescentă COVID-19. Programul de donare este de la ora 7:30 până la ora 13:00.

centre transfuzie donare sange plasma convalescenta covid19

În ce orașe se poate dona sânge, Cât și plasmă de la cei vindecați de COVID-19

Întregul proces de donare se va realiza cu respectarea normelor de securitate sanitară, iar cadrele medicale din București, Alba Iulia, Arad, Pitești, Bacău, Oradea, Bistrița Năsăud, Botoșani, Timișoara, Brașov, Brăila, Buzău, Reșița, Călărași, Cluj, Constanța, Sfântu Gheorghe, Târgoviște, Craiova, Galați, Giurgiu, Târgu Jiu, Miercurea Ciuc, Deva, Slobozia, Iași, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Târgu Mureș, Piatra Neamț, Slatina, Ploiești, Satu Mare, Zalău, Sibiu, Suceava, Alexandria, Tulcea, Bârlad, Râmnicu Vâlcea și Focșani vor realiza cu atenție selecția și monitorizarea donatorilor pe tot parcursul procesului de donare.

„Împreună cu donatorii, suntem dedicați cauzei noastre de redare a speranței și bucuriei de a trăi persoanelor aflate în suferința și a căror viața atârnă de un strop de sânge!”, se arată într-un comunicat remis redacției, semnat de directorul general al Institutului Național de Hematologie Transfuzională, dr. Violeta Carmen Oancea.

Ministerul Sănătății încurajează donarea benevolă

Într-o informare transmisă redacției, Ministerul Sănătății (MS) a subliniat că a fost înștiințat de INHT că centrele de transfuzii din țară vor avea program și sâmbătă, 29 august 2020.

„Ministerul Sănătății încurajează donarea benevolă de sânge și face un apel la donare mai ales în această perioadă când cererea de sânge si produse de sânge a crescut. Ministerul Sănătății mulțumește donatorilor, tuturor acelor oameni care au înțeles importanța actului donării, ajutând bolnavii sa supraviețuieasca prin gestul lor”, se arată în mesajul MS.

Pentru moment, este luată în discuție doar ziua de sâmbătă, 29 august 2020, dar se analizează posibilitatea extinderii programului, mai precizează reprezentanții MS.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: centre de transfuzii Hematologie Institutul National de Hematologie Transfuzionala INHT plasma convalescenta colectare plasma recoltare de plasma

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC