Newsflash
Știri

Cei de peste 60 de ani se vor putea prezenta direct la orice centru de vaccinare

de L. Budin - mai 4 2021
Cei de peste 60 de ani se vor putea prezenta direct la orice centru de vaccinare

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, a anunţat că, începând cu data de 7 mai, persoanele de peste 60 de ani se vor putea prezenta direct la orice centru de vaccinare, fără să fie nevoie de programare.

Prioritate vor avea persoanele deja programate în platformă, dar suplimentar se vor elibera bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centre. Și cei sub 60 de ani se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare.

valeriu-gheorghita

Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor de vaccinare pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică şi luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate: persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare. De asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14.00 până la finalul programului, la ora 20.00, fără programare”, a precizat Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

În cazul în care numărul de persoane depășește capacitatea de imunizare a centrului, se pot face liste de așteptare pentru ziua următoare.

E posibil ca noile reguli să crească numărul de doze irosite, a precizat președintele CNCAV, fiindcă nu există garanții că toate dozele trimise către centre vor fi administrate în perioada de stabilitate a serului.

Cred că este foarte importantă comunicarea și informarea corectă a oamenilor, pentru că atâta timp cât ai o programare în platformă, este important să garantăm celui programat accesul la vaccinare și disponibilitatea dozelor respective. Atunci când ne prezentăm direct, este posibil să nu avem întotdeauna garanția că vom fi vaccinați, însă printr-o coordonare bună (...) sunt convins că vom reuși să asigurăm această fluiditate a activității centrelor de vaccinare”, a punctat președintele CNCAV. 

Valeriu Gheorghiță a mai arătat că Bucureștiul se află pe primul loc în țară, în privința ratei de acoperire vaccinală, cu 31%, pe locurile următoare situându-se județele Cluj, Timiș și Brașov. Pe listele de așteptare sunt 25.000 de persoane, cele mai multe în București, Mureș, Cluj și Galați.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe