Newsflash
Știri

Cea mai mare rată de vaccinare, la persoanele cu vârsta între 50 și 59 de ani

de Dorina Novac - nov. 4 2021
Cea mai mare rată de vaccinare, la persoanele cu vârsta între 50 și 59 de ani

Cea mai ridicată acoperire vaccinală anti-COVID este la categoria de vârstă 50-59 de ani, cu peste 50%, urmată de 60-69 de ani (49%) și 40-49 de ani (45%), a precizat col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că cel mai mic procent de vaccinare este în rândul persoanelor de peste 80 de ani și al copiilor cu vârsta între 12 și 15 ani.

„În momentul de faţă, din cei cu vârsta peste 80 de ani au primit cel puţin o doză de vaccin. Și mai avem grupa de vârstă 12-15 ani unde acoperirea vaccinală este în momentul de faţă de aproximativ 12%, în rest, toate grupele de vârstă se apropie de aproape 50% rată de acoperire vaccinală ceea ce este un progres important. Însă este în continuare insuficient pentru a reduce impactul pandemiei la nivel populaţional şi aici mă refer la numărul de cazuri grave care ajung în spital şi la numărul de decese”, a precizat medicul militar.

În ceea ce priveşte profilul de reacţii adverse, pânămarți, 2 noiembrie, la nivel naţional au fost raportate în sistemul de raportare peste 18.582 de cazuri de reacții adverse.

„Uitându-ne la totalul dozelor administrate, vorbim de o rată de raportare de 1,46 de cazuri de reacţii adverse la 1.000 de doze administrate”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe