Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cea de-a 62-a Adunare generală a OMS

Ministrul sănătăţii, dl dr. Ion Bazac, s-a aflat, la 18 şi 19 mai a.c., la Geneva, unde a avut loc cea de-a 62-a Adunare generală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Delegaţia României condusă de dsa a participat la prezentările privind reducerea îmbolnăvirilor şi a deceselor cauzate de noul virus gripal, realizate în cadrul întâlnirii de către reprezentanţii ţărilor care se confruntă cu cele mai multe şi mai grave cazuri de gripă nouă – Mexic, Canada şi SUA. Oficialii din aceste ţări au prezentat strategiile aplicate, caracteristicile de caz, precum şi modul în care au colaborat la nivel interstatal pentru reducerea răspândirii virusului. Reprezentanţii Spaniei, Marii Britanii şi Japoniei au prezentat la rândul lor problemele cu care s-au confruntat la înregistrarea primelor cazuri de îmbolnăviri. Tot în cadrul sesiunii, sunt discutate şi alte subiecte de interes precum: ♦ impactul încălzirii globale şi al schimbărilor climatice asupra sănătăţii ♦ prezentarea bugetului OMS pentru 2010–2011 ♦ impactul factorilor de mediu şi sociali asupra securităţii sănătăţii ♦ sistemele de medicină primară şi importanţa lor în îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei. Ministrul Bazac va avea o discuţie separată cu ministrul sănătăţii din Spania în vederea stabilirii unei viitoare colaborări privind realizarea registrului unic pentru donatorii de celule stem în România. De asemenea, ministrul român va discuta şi cu ministrul sănătăţii din Olanda despre punerea la punct a unor programe comune antidrog.
 
(Informaţii primite de la Biroul de presă al MS)

Etichete: officia beatae

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.